- Et lag vi kan slå

Vegard Hansen er forsiktig optimist før cupkampen mot Haugesund.

Annonse:

Mjøndalen har lang tradisjon med å komme seg langt i NM. Riktignok har det kun blitt kvartfinaler siden Hansen tok over trenerjobben, men de har det til gjengjeld vært flere av - til tross for at Mjøndalen kun i ett år har vært på øverste nivå.

Jeg spår en jevn kamp hvor ingen av oss er noen klare favoritter

— Vegard Hansen

Onsdag kommer en ny mulighet til å sikre en ny kvartfinale. På motsatt banehalvdel står Haugesund. Eliteserielaget ligger på fjerdeplass i serien og har imponerende fire seire, to uavgjort og ett tap på bortebane i år.

- De er gode på døball. Scoret to nye dødballmål i går (mot Sandefjord). Og de har kontringskraft. Ellers har de ofte lite ballinnehav og det ville vært fint om vi kunne ha ballen mest. Absolutt et bra fotball-lag, men samtidig et lag vi kan slå. Jeg spår en jevn kamp hvor ingen av oss er noen klare favoritter, sier Vegard Hansen.

Flyt i serien

Mjøndalens seriespill går også på skinner. Søndag sikret laget sin fjerde strake seier i OBOS-ligaen da HamKam ble slått 2-1 på hjemmebane. Spillemessig var det en opptur fra en heller mager start på sesongen hjemme på Isachsen stadion.

- Det var mye bra mot HamKam. Vi skaper flere sjanser og scorer to mål. Fortsatt er vi ikke gode nok til å treffe medspillere i boksen, men det er bedring og vi tar stadig steg som lag. Og vi er blitt mye bedre på dødball, sier Hansen.

Beste siden opprykksåret

Med seieren søndag er Mjøndalen oppe i 22 poeng etter 12 runder. Like mange poeng som Sogndal på direkte opprykksplass. Vanligvis er det på høsten Mjøndalen tar brorparten av poengene i løpet av sesongen.

I nyere tid er det kun 2014-sesongen som kan måles seg med årets start, men den gang var Mjøndalen hele fem poeng bak direkte opprykk på samme tid.

- Vi kan ikke basere oss på at vi blir gode til høsten, men selvsagt håper vi at det sankes bra med poeng da også. Det er stort sett bare tette kamper i OBOS-ligaen så vi må fortsette å avgjøre til vår fordel. Vi kan ikke senke skuldrene, sier Hansen.

Annonse fra Eliteserien: