Et ærlig forsøk

MIF gjorde et ærlig forsøk på å slå Vålerenga på Intility, men måtte reise hjem uten poeng.

Årets siste bortekamp ble en kald affære. Likevel, til tross for elleve effektive minusgrader valgte både Joackim Olsen Solberg og Christian Gauseth å stille i kortermet dag. Ikke lot de seg skremme av kulden, og ikke heller skulle motstanderen virke særlig skremmende fra start av.

For bruntrøyene (kledd i hvite trøyer for dagen) gikk respektløst til verks. Det var spilt elleve minutters tid da Benjamin Stokke fikk en kjempesjanse etter flott forarbeid av Lars Olden Larsen og Martin Rønning Ovenstad. Men vertenes målvakt Dyngeland stod i veien for MIF-ledelse.

Praktredning av hjemmelagets målvakt

Ti minutter senere var det klart for en ny stor MIF-sjanse, men igjen fikk vikar Dyngeland vist at han er en god målvakt. Isaac Twum fikk skyte fra tjue meter, men vestlendingen fikk vippet ballen over tverrliggeren. Da var det spilt drøye 20 minutter.

Ikke lenge etter Twums store sjanse, skjedde det noe så uvanlig som et dommerbytte på Intility. Tore Hansen måtte gi seg, og Ola Hobber Nilsen fra Nordstrand overtok ansvaret som pipeblåser. Tempoet i kampen falt også noe, og strengt tatt skjedde det vel ikke mer å skrive om før pause. Lagene gikk altså i garderobene etter at de første 45 minuttene var målløse.

Hjemmelaget gikk rett i angrep etter hvilen, og det ble nokså skummelt foran Idar Lysgård. Men til slutt endte det hele med at ballen gikk utenfor etter at Borchgrevinks heading ikke var presis nok.

Festfotball fra MIF

Så viste Mjøndalen frem prov på festfotball. Det var tikitaka inne i boksen før Benjamin Stokke fikk avslutte, men skuddet ble dessverre for løst. Da var det spilt 59 minutter, og ikke lenge etter var det Syver Skaar Eriksens tur til å vise seg frem. Den unge kongsbergenseren fikk kline til etter nytt flott angrepsspill av MIF, men denne gangen gikk skuddet rett utenfor stolpen.

Timen var passert, og det begynte å lukte mål i vinterkulda. Neste mann ut til å prøve seg, var vertenes Henrik Udahl. Etter flott angrepsspill fikk han hodet på ballen, men igjen var Idar Lysgård dyktig og fikk vippet ballen over mål.

Heftig kalddusj i kulden

Dessverre for oss var det hjemmelaget som skulle få målet. Halvveis ut i andre omgang fikk vertene hjørnespark, og MIF-forsvaret klarte ikke klarere. På bakre stolpe lurte Fredrik Oldrup Jensen, og han hadde lite problemer med å styre ballen inn i det tomme buret med hodet. Isaac Twum forsøkte å stupe ballen vekk, men lyktes ikke. Dermed var det Klanen som kunne juble for et forløsende mål.

Vi prøvde hardt å utlikne. Innbytter Fredrik Brustad var nær ved å få hodet på et innlegg fra venstre ikke lenge etter at han kom inn med tjue minutters tid igjen. Men det ble med at Dyngeland  fikk fange ballen, og også Martin Rønning Ovenstad fikk vise seg frem før det var Henrik Udahl-show på Intility.

Først fikk han en fin sjanse alene med Idar Lysgård, men skuddet gikk utenfor. Så skulle han vise at forskjellen på de to lagene i kveld var dødelig effektivitet, for 2-0 satt omsider da det var ti minutter igjen av ordinær tid. Etter dette klarte vi ikke å komme tilbake, men vi har en siste sjanse neste søndag.

Det er imidlertid mot et Bodø/Glimt som må ta poeng for å sikre seg seriegullet, mens vi må vinne. I tillegg må Stabæk tape mot Odd borte, og Brann avgi poeng hjemme mot Sarpsborg. Vanskelig, men ikke umulig. Og ingenting blir bedre av at du sitter hjemme i stedet for å ta turen til stadion for å støtte gutta dersom du har mulighet. Avspark? Søndag 12. desember kl. 17:00.