Enige om salg av Sondre

Mjøndalen har blitt enige med Motherwell om en overgang for Sondre Solholm Johansen.

Annonse:

Det eneste som gjenstår nå, er medisinsk sjekk og at spilleren selv blir enig med ny klubb om sine betingelser. Sondre spiller kampen mot Lillestrøm lørdag og slutter seg så til det skotske toppserielaget etter det. I Motherwell blir han blant annet lagkamerat med Stephen O’Donnell, som er klubbens kaptein og spilte samtlige av Skottlands kamper under sommerens EM.

Motherwell har ligget i den skotske toppdivisjonen i en årrekke, og skotsk Premier League er av UEFA rangert som den åttende beste ligaen i Europa. Til sammenlikning ligger Eliteserien på nittende plass. Det er med andre ord ingen tvil om at dette er et godt steg opp for Sondre i hans fotballkarriere.

I tråd med klubbens strategiplan

MIFs sportssjef Hans Knutsen peker på at denne overgangen også er i tråd med klubbens strategiplan.

- Vi ønsker ikke å stå i veien når en spiller får muligheten til å prøve seg i utlandet, og er stolte av å ha fått til en internasjonal avtale for en av våre spillere. Nå fikk vi et økonomisk tilbud som vi kunne akseptere og samtidig har vi spillere i stallen som er klare til å overta Sondres rolle på banen og som fortjener sjansen, forteller sportssjefen.

Han sier videre at MIF med Jan-Remi Dalen i spissen har forhandlet en stund med Motherwell.

- Jan-Remi har fått til en avtale som er god for MIF, sier Knutsen.

- Glad på Sondres vegne og stolt av MIF

Vegard Hansen forteller at han er glad på Sondres vegne og stolt av at klubben har klart å utvikle en spiller som er attraktiv for skotsk toppdivisjon.

- Sondre kom hit som «vrakgods» fra Strømsgodset, men hos oss har han utviklet seg til å bli en så god midtstopper at han tiltrekker seg interesse fra en vesentlig større liga. Det er en fantastisk mulighet for Sondre, som nå får sjansen til å spille store kamper i den skotske serien – blant annet mot Celtic og Rangers.

Vegard forteller samtidig at MIF ikke kommer til å hente inn en ny midtstopper for å erstatte Sondre i dette overgangsvinduet.

- Mjøndalen har gode, unge midtstoppere i klubben allerede som banker på døra for spill på A-laget. Vi tror de er klare for spill i Eliteserien, og de fortjener muligheten. Det blir selvsagt vanskelig å erstatte Sondre, men vi har tro på at vi har spillere i klubben som gjør at totalsummen ikke blir noe dårligere selv om Sondre nå reiser til Skottland, sier han.

- Sondre vil passe fint inn i skotsk fotball

Kevin Nicol i Mjøndalens trenerteam er selv skotsk og følger fortsatt godt med på fotballen i hjemlandet. Han forteller at Motherwell er en av de mest tradisjonsrike klubbene i skotsk fotball, og at klubben de siste årene har lyktes godt med å utvikle unge spillere.

- Klubbens manager Graham Alexander er en manager som er godt likt og høyt verdsatt i skotsk fotball. Jeg kjenner også assistentmanager Keith Lasley selv godt og er helt sikker på at Sondre blir mottatt på en god måte og får utvikle seg videre i Motherwell.

Nicol tror også at Sondre vil passe fint inn i skotsk fotball

- Med sine fysiske attributter vil Sondre passe godt inn i skotsk fotball. Nivået er kanskje litt høyere i den skotske serien, men Sondre har bevist at han er klar for å ta steget. I tillegg vil han sette pris på den lidenskapen skotske fans viser for fotball, og dette blir en fin opplevelse for Sondre, avslutter skotten.

Fakta Motherwell

  • Hjemmebane: Fir Park
  • Ble nummer åtte av tolv lag i skotsk Premier League i 2020/21-sesongen
  • Ligger på sjuende plass etter tre kamper denne sesongen
  • Har spilt i skotsk toppdivisjon sammenhengende siden 1985/86-sesongen
  • Seriemester 1931/32
  • Cupmester 1951/52 og 1990/91
Annonse fra Obos-ligaen: