Endelig seier

Tre poeng mot høytflyvende Odd ga bykst på tabellen.

Før kampen var det utvilsomt gjestene som var favoritter. Odd kjempet om å ta tabelltopp innen ferien startet og var inne i en god stim med trepoengere. Mjøndalen, derimot, hadde ikke vunnet i serien siden begynnelsen av mai og lå på tredjesisteplass. De brune hadde riktignok klart fire strake uavgjort, men det gir som kjent ikke all verden av poeng.

Sondre Liseth hadde dratt på seg en lyskestrekk i løpet av uka og måtte se kampen fra tribunen. Men heldigvis var veteranspiss Olivier Occean tilbake etter hamstringproblemer. Det skulle bli utslagsgivende.

Odd med ballen klart mest i kampen, men slet med å produsere store sjanser. Midtstopper Fredrik Semb Berge kom uhyre nære å sende bortelaget i føringen etter kun fire minutter, men headingen gikk via stolpen og ut.

Mjøndalen yppet seg ved noen få anledninger, men i det hele var første omgang et stort gjesp.

Etter hvilen våknet hjemmelaget. Høyresiden, med en Brochmann (kant) og Aasmundsen (indreløper) fant hverandre oftere og oftere og skapte trøbbel for Odd-forsvaret. Brochmann tvang frem en corner i det 57. minutt. Det serverte Jokke inn i boksen.

Der lurte ingen ringere enn Occean. 37-åringen så ut som en kattemyk tenåring der han saksesparket innlegget rett i kassa. Et utsøkt mål som satte fyr på både tilskuere og kampen for øvrig.

Odd pøste på med folk og etterlot seg større og større rom bakover i banen. Noen innbytter William Sell utnyttet i det 83. minutt. En fin stuss og et smart rykk ga han sjansen alene med Odd-keeperen. Første forsøk ble reddet, mens returen endte med felling av Sell. Korrekt straffespark.

Tonny Brochmann entret feltet og satt kula iskalt oppe i vinkelen. Stort vanskeligere straffe å redde finnes knapt. 2-0.

Til slutt ble det ganske så komfortabelt, selv om neppe mange fra Skien vil være enig i at det var et rettferdig resultat. Odd hadde spillet og styrte kampen, mens Mjøndalen scora. Og det er som kjent aller viktigst i fotball.

Tre poeng gjør at Mjøndalen hoppet fire plasser opp på tabellen og innehar 10. plassen før to kamper er spilt i den 15. serierunden.