Endelig i gang

Mjøndalen vant oppskriftsmessig 5-2 mot Grorud i lørdagens treningskamp.

I vårsola på Consto Arena startet hjemmelaget med det som kanskje er den forventede førsteelleveren foran seriestarten om en måned. Og med sin 4-3-3-formasjon festet de brune raskt grep om kampen mot et lag som selv om de skal være under oss i ferdigheter, tross alt har fått trene mer sammen enn vi har de siste månedene.

Kampen, som ble spilt over 3 x 30 minutter, startet med at MIF gikk rett i angrep og brukte kantene mye. Etter seksten minutter gav det resultat i form av mål idet Markus Nakkim fikk to sjanser etter et innsvingt hjørnespark fra en nyfrisert Tonny Brochmann. Nakkims første avslutning gikk i stolpen, men helten fra kvalikkampen i romjula skåret sikkert på returen. Også i resten av omgangen var hjemmelaget dominerende, men det resulterte likevel ikke i flere mål.

I første pause ble det gjort flere bytter av trener Vegard Hansen. Blant annet ble debutant Benjamin Stokke erstattet av Ibrahim Shuaibu. Isaac Twum og Magnus Bækken kom også inn på midtbanen og leverte en meget solid innsats. Det var spilt 42 minutter da 2-0 kom. Nykommeren Nikolas Walstad var sist på ballen etter ytterligere et hjørnespark. Etter dette målet gjorde Mjøndalen flere bytter, noe som sørget for at det ikke var en eneste MIF-spiller igjen på banen som startet kampen.

Fire minutter senere var det Groruds tur til å juble for skåring. Et innlegg fra venstre kom inn i boksen, og en uheldig William Sell klarte ikke å klarere ballen utenfor stolperoten. I stedet havnet ballen i nettet bak en utmanøvrert Idar Nordby Lysgård, som hadde kommet inn for Sosha Makani.

Kun to minutter etter «Sell-målet» var Grorud frempå igjen. Oscar Aga løp fra MIF-forsvaret etter en lang ball opp, og kunne lett sette inn utlikningen bak Mjøndalens nye målvakt. MIFs forsvarsspill var langt fra patent i denne situasjonen, men Aga må også få honnør for en vakker avslutning.

Dog skulle ikke lagene ligge likt på resultattavlen særlig lenge. Tre minutter senere gjenvant hjemmelaget ledelsen da Martin Rønning Ovenstad sikkert ekspederte et innlegg fra unge Johannes Dahlby i mål. Også dette målet var elegant – et flott innlegg fra unggutten fra Konnerud, og liungen Ovenstad avsluttet mesterlig på halv volley. Dermed skulle lagene ta sin andre pause på stillingen 3-2.

Tredje og siste omgang var tre minutter gammel da Alfred Scriven ble spilt fri og hadde Groruds midtstoppere halsende etter. Med et flott nedtak setter han midtstopperne ut av spill, men avslutningen blir ikke altfor hard. Imidlertid gikk ballen via en Grorud-spiller og lurte gjestenes sisteskanse. Stillingen var da 4-2 til hjemmelaget.

Martin Rønning Ovenstad ble tomålsskårer da han i det 78. minutt igjen hadde en nydelig avslutning. Denne gangen var det Fredrik Brustad som slo innlegget, og Ovenstad satte kampens siste mål med et lekkert skudd på hel volley – med ryggen delvis vendt mot mål.

Kampen ebbet ut med 5-2, og trener Vegard Hansen var fornøyd med seier i sola på Consto Arena.

- Det var godt å komme i gang etter en lang pause og mye usikkerhet, og særlig gleder jeg meg over å se at så mange unggutter holder bra nivå, selv om enkelte av dem ikke har spilt kamp på lang, lang tid. Vi skårer dessuten noen fine mål, ikke bare i åpent spill, men også på dødball. Det er alltid moro å skåre mål og å vinne fotballkamper, sier en blid hovedtrener.

Trenere og spillere er nå i gang med å forberede seg og laget til neste treningskamp, som går av stabelen allerede onsdag. Motstander da blir Sandefjord, og kampen blir overført på VGTV. Avspark blir allerede klokken 13.