Endelig!

Vegard Hansen fikk bursdagsgaven han ønsket seg, nemlig tre poeng mot Haugesund søndag kveld.

For vår 51 år gamle trener hadde fått relativt mange nye grå hår etter syv tap på rad. Men spillermøte med pizza og øl og en god treningsuke gav resultater for et heltent Mjøndalen-lag.

Det var ikke forventet noen festforestilling når Eliteseriens to minstskårende lag skulle møtes, og vi må være så ærlige å si det nok ikke er en kamp som kommer til å gå inn i historien blant de mest underholdende Consto Arena har vært vertskap for. Men som kjent deles det ikke ut stilpoeng i fotball, og akkurat nå priser vi de tre poengene, som løftet oss opp på kvalifiseringsplass på tabellen.

Hjemmelaget tok tak i kampen fra avspark, og viste at de var heltente og svært sultne på poeng. Stian Aasmundsen kom raskt til to avslutninger fra distanse, og selv om de ikke var farlige for Helge Sandvik i gjestenes mål, viste det et Mjøndalen-lag som var interessert i å styre dette.

Imidlertid ble det ingen farligheter før vertene fikk frispark fra 22 meter i det syttende minutt. Joackim Olsen Solberg gjorde seg klar og vred ballen over muren, men dessverre for oss utenfor stolpen.

Tre minutter senere skulle det lykkes for hjemmelaget. En flott ball mot venstre fra Markus Nakkim strøk over foten til Ibrahim Shuaibu, men bak ham kom Vetle Dragsnes fossende fra sin vingback-posisjon. Han fanget opp pasningen og la den tilbake til Ibrahim, som umarkert kunne sette ballen i mål. Dermed stod det 1-0, og endelig fikk vår toppskårer hull på byllen igjen. Vår gråhårede trener fikk en toppskårer i gledesrus rett i fanget etter dette, men viste at han fortsatt har fysikken i orden og tok i stående posisjon mot toppskåreren med åpne armer.

Haugesund kom deretter mer med i kampen, men uten å skape farligheter før de fikk en enorm dobbeltsjanse i det 35. spilleminutt. Et hjørnespark havnet hos Alexander Ammitzbøll, som satte ballen rett på Sosha Makani, selv om han stod helt fri. Vår dyktige iranske målvakt tok seg også av returen.

Dermed var det pause, og hjemmelaget ledet fortjent.

Etter hvilen var Mjøndalen igjen det friskeste laget, og skapte sin første sjanse i det 51. minutt. Makani banket ballen oppover til Fredrik Brustad, som stusset videre til Ibrahim Shuaibu. Han smalt til, men ballen gikk like over.

Så skulle det bli relativt rolig inntil det var spilt rundt sytti minutter. Et langt kast fra Fredrik Brustad havnet omsider hos Tonny Brochmann, som fyrte løs. Skuddet ble blokkert, men endte hos Sondre Liseth, som fikk to sjanser, men som ble blokkert begge ganger.

Haugesund var så neste lag ut til å produsere sjanser. Det var spilt 74 minutter da Benjamin Tiedemann kom seg fri på første stolpe, men avsluttet utenfor mål. Haugesund lyktes å spille oss lavere i denne fasen av kampen, men uten komme til store sjanser.

På overtid, da Haugesund presset for utlikning, åpnet mulighetene seg for at Mjøndalen kunne kontre inn 2-0. Første sjanse kom da Ibrahim ga ballen til innbytter Dagur Dan Thorhallsson, men den unge islendingen avsluttet rett på Helge Sandvik i Haugesunds mål.

Fem minutter senere (det ble lagt til seks minutter) kom de to samme igjen relativt alene i angrep. Denne gangen valgte Ibrahim å avslutte selv, men hadde han gitt ballen videre til Dagur, ville han hatt en enda bedre mulighet til å få sin første skåring i Eliteserien enn han hadde i forkant av dette. Men mål ble det ikke, og selv om Haugesund kjempet desperat, var det hjemmelaget som gikk seirende ut av denne bataljen.

1-0 er god som gull, endelig ble det tre poeng igjen! Neste motstander nå er Brann, og kampen går neste søndag i Bergen.