Eivind Helgeland i brunt ut 2024

20-åringen fra Haugesund har signert låneavtale ut året.

Annonse:

Mål mot Mjøndalen

Eivind startet sin fotballkarriere i Vard Haugesund, men gikk til storebror FK Haugesund allerede som 13-åring. Hans første NFF-registrerte kamp i lyseblått, var den 27. april 2018 i Nasjonal G16 serien. Eivind satte inn 4-0 målet, i det som endte med en 6-2 seier over Mjøndalen.

Venstrebacken gikk gradene fra G16, og fikk med seg fire cup-kamper for A-laget, før han signerte proffkontrakt i februar 2023. Det var en periode aktuelt med utlån til Skeid eller Bryne, men valget falt til slutt på Vard. Låneoppholdet ble dessverre kortvarig, da han pådro seg skade i sin andre kamp for barndomsklubben. Han var tilbake på banen for Haugesund 2 i juli, og var også med i stallen til førstelaget mot slutten av fjorårssesongen.

Viljesterk forsvarsspiller med solid venstreben

Flere la merke til prøvespilleren på venstre backplass under kampen mot Moss, og BP var en av mange som lot seg imponere av unggutten på 1.86. «Eivind har vært på prøvespill i uken som gikk, og avsluttet uka med en god prestasjon mot Moss. Vi får en spiller med en stor porsjon viljestyrke og et godt venstreben. Vi har inngått en låneavtale ut 2024, med intensjon om permanent overgang» sier en fornøyd sportssjef.

Eivind ble brukt mest som venstreback i FKH, men har selv uttalt at han nok er best som midtstopper, en allsidighet ikke minst Kevin setter pris på: «Eivinds allsidighet defensivt styrker vår dekning i den bakre fireren på en glimrende måte. Han har vist en fantastisk holdning på prøvespill hos oss, og gjorde en god kamp mot Moss. Hans vilje til å sloss for sin plass på laget er svært positiv, og denne signeringen vil styrke troppen på en måte som er nødvendig foran en hektisk start på sesongen».

Viljestyrke ser ut til å være et stikkord for vår siste mann i brunt – vi gleder oss til å se det få utløp i fult monn på Consto.

Velkommen til oss, Eivind!

 

Annonse fra Obos-ligaen: