Dundret inn cupavansement

Mjøndalens kanonstart på 2. omgang sørget for 2-0-seier over Stabæk.

Denne gangen var det Stabæks tur til å komme til Isachsen Stadion og cupens 3. runde.

Det var en frisk åpning fra hjemmelaget. Dio var god langs venstresiden og skapte en del hodebry for Bærumslaget.

Tilbake i Norge

På motsatt banehalvdel sto en gammel kjenning, nemlig Martin Rønning Ovenstad. Han forsøkte seg fra drøyt 20 meter, men skuddet gikk til lavt og til side for mål. Martin kom til Stabæk på lån i sesongoppkjøringen fra i Sturm Graz i østerrisk serie.

Mjøndalen kom på en rask overgang like før pause da Hellum skjøt i en Stabæk-spiller og ut til corner. På den påfølgende corneren endte ballen ute hos de brune som igjen fikk prøvd seg. Gauseth ble spilt fri av Diomande, men maktet ikke og sette ballen i nota.

Ingen av lagene kom nærmere mål og dommer blåste av kampen på 0-0 til pause.

Ketsjup-effekten

Bojang med et nydelig touch på midtbanen som finter ut et par Stabæk spillere, satte så på turboen, ballen gikk ned mot dødlinjen. Lindseth banket den 45 grader ut til Hellum som satte inn 1-0 etter 47 spilte minutter.

Like etter 1-0 målet er Bojang på farten igjen, denne gang ute på løpetur med en Stabæk spiller halsende etter. Jibril stoppet litt opp, fintet ut motspillerne med to lekre finter som sendte Stabæk-forsvaret rett i pølseboden før han selv banket ballen inn bak en forfjamset Mande Sayouba. 2-0.

De brune viste ingen nåde mot Eliteserielaget og ledet fortjent 2-0. Da virket det som om luften hadde blåst ut fra Stabæk-ballongen. Det eneste de bidro med var kjefting på dommeren som igjen resulterte i gule kort.

Mjøndalen med full kontroll i kampen. Stabæk kom på noen visitter men ble stoppet av en dønn solid Mjøndalen-forsvar.

Mjøndalen vant dermed komfortabelt 2-0 og er videre til 4.runde i cupen.

Mjøndalen - Stabæk 2-0 (0-0)

• 1-0 Andreas Hellum (49)

• 2-0 Jibril Bojang (51)