Dio matchvinner

Ivorianeren sikret tre viktige poeng borte mot Kongsvinger.

Mjøndalen gikk til årets tredje bortekamp uten cuphelten mot Stabæk, Jibril Bojang. Han stod over grunnet skadetrøbbel. Inn på høyrekanten kom Mahmoud Eid.

Haglet med sjanser

Bortelaget gikk forrykende ut og skapte en rekke store sjanser i løpet av kampens fem første minutter. Dio kom også til skudd inne i boksen tidlig i første omgang, men skøyt langt over. Han skulle lykkes langt bedre på sin neste sjanse.

Etter drøye halvtimen rullet Mjøndalen opp på venstresiden. Dragsnes og Ibrahimaj kombinerte og førstnevnte sendte kula langs bakken foran mål. Der var Dio som fikk en enkel jobb med å sette den i mål. 0-1.

Bra kontroll

Det var fullt fortjent at Mjøndalen gikk til pause med ledelse. De brune hadde kjørt omgangen og skapt det som var av sjanser.

Den andre omgangen ble langt mer rotete. Mjøndalen hadde sine sjanser likevel. Både Mahmoud Eid og Andreas Hellum hadde fortjent å havne på scoringstavla, men hadde ikke marginene med seg.

Hjemmelaget presset på for en utligning mot slutten og Mjøndalen hadde nok med å forsvare seg. Det var nok en del trøtte bein på banen da, ettersom de fleste har spilt mange kamper de siste fire ukene. Ros skal også sendes i retning MIFs sisteskanse Lukas Jonsson. En dønn solid kamp av svensken som vartet opp med flere flotte redninger da KIL presset som mest.

På kvalikplass

Mjøndalen holdt unna og sikret seg årets andre seier. Begge har til og med kommet på bortebane. Seieren fører også MIF opp på sjetteplass - seks poeng bak opprykk.

Neste kamp er hjemme mot Ull/Kisa på "fotballens festdag" 16. mai.

Kongsvinger-Mjøndalen 0-1 (0-1)