Dio ikke med videre

Det er klart at Mjøndalen ikke fornyer kontrakten med Vamouti Diomande etter 2020-sesongen.

Annonse:

Ivorianeren kommer for alltid å bli husket i den brune bygda som den som driblet og skjøt Mjøndalen tilbake i Tippeligaen da klubben rykket opp i 2014. Etter en fantastisk sesong skåret han også både borte og hjemme i kvalikkampene mot Brann og hadde virkelig satt avtrykk i fotball-Norge.

Dessverre ble Dio alvorlig skadet allerede i sin tredje kamp i Tippeligaen i 2015. På krykker fra sidelinjen måtte han se at laget rykket ned, og han slo opp igjen skaden idet han skulle prøve seg igjen. Dermed skulle det ta tre år før han var tilbake på ordentlig igjen på banen.

Comebacksesongen i 2018 ble igjen kronet med opprykk, og Dio bidro med å skåre et meget viktig mål borte mot Kongsvinger. Han spilte tre kamper i Eliteserien våren 2019 før han gikk på lån til Ullensaker/Kisa for å få kamptrening.

Dessverre ble det ingen kamper på Dio i 2020-sesongen, en sesong som har vært preget av nye skader og lite muligheter for å få vist seg frem for fansens yndling siden MIF2 ikke har kunnet spille kamper.

- En av de beste i min tid

Dio er en av få spillere i Mjøndalen som har spilt kamper på øverste nivå, men som aldri har tapt en eneste av kampene han har vært på banen i. Av de seks kampene han har fått med seg på norsk fotballs øverste nivå for MIF, vant vi én og spilte fem uavgjort. Det er med tungt hjerte avgjørelsen om å ikke tilby ny kontrakt ble tatt, men fotballen er en brutal bransje.

- Dio er en av de aller beste spillerne vi har hatt i klubben i min tid, sier trener Vegard Hansen.

- Han er ekstremt god én mot én, og er fotballsmart i tillegg til at han har gode innlegg og avslutninger. I tillegg har han blitt en del av klubben, kulturen og stedet. Hvis Dio ikke hadde fått den grusomme skaden mot Start i 2015, tror jeg vi hadde holdt oss i Tippeligaen.

Hansen trekker også frem Dios mentalitet som en kvalitet.

- Etter skaden viste han en enorm vilje til å komme tilbake. Og selv om han slo opp den samme skaden og har slitt med noen andre problemer de siste årene, har han aldri gitt opp og er nå tilbake i form. Jeg vil takke Dio for fantastisk innsats i Mjøndalen og ønske ham lykke til videre, avslutter hovedtreneren.

Også daglig leder André Nevstad lovpriser mennesket og fotballspilleren Dio:

- Han var helt enestående i 2013 og 2014. Dessverre skapte skadene etterhvert store problemer for ham. Ut fra en sportslig vurdering kunne vi derfor ikke tilby ham ny kontrakt. Men vi har hatt dialog med Dio hele veien og pratet mye om livet også etter fotballen. Jeg må få understreke at klubben ønsker å takke ham for innsatsen og ønsker lykke til videre - og så håper jeg vi ses igjen på stadion så ofte som mulig.

Har blitt mjøndøling

Dio selv sier at han synes det er trist å gi seg i klubben etter åtte år, men skjønner at det er sånn det må bli.

- Fokuset nå ligger på å bli skadefri, slik at jeg kan finne en ny klubb og spille fotball videre. Men jeg og familien min ønsker å bli boende i Mjøndalen, så jeg håper det blir en klubb i nærheten.

Han forteller også at han har begynt å tenke på livet etter fotballen.

- I verste fall blir jeg ikke skadefri og må legge opp som fotballspiller. Da må jeg ta utdannelse og finne en annen type jobb. Men det som er helt sikkert, er at både jeg, kona mi og barna mine er blitt mjøndølinger. Vi er glade i stedet og klubben og ønsker ikke å si takk for oss. I stedet håper jeg vi kan ses på stadion når det blir mulig igjen, sier Dio, som også fyller tredve år neste uke.

 
 
 

 

Annonse fra Eliteserien: