Dio gjør som Alfred

Vamouti Diomande leies ut til Ull/Kisa ut sesongen.

Annonse:

"Dio" har lang fartstid i Mjøndalen. Ivorianeren kom til klubben tilbake i 2012 og ble raskt en favoritt hos fansen. Nå leies kantspilleren ut til Ull/Kisa i OBOS-ligaen, samme klubb som Alfred Scriven er på lån hos ut sesongen.

- Både Dio og vi var enige om at det han trenger for å komme tilbake til gammelt storslag var spilletid. Derfor har vi inngått en ny leieavtale med Ull/Kisa, også denne gangen med en av våre offensive spillere og ut året. Ull/Kisa spiller veldig likt oss og de har flinke folk i klubben. Vi tror Dio kommer tilbake i toppslag, og ønsker han og Ull Kisa lykke til i en spennende høstsesong, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Dio var svært toneangivende i opprykksåret i 2014 og leverte kanskje sine to beste kamper i den brune drakta mot Brann i kvaliken som sikret Eliteseriespill. Tidlig i 2015 kom den fryktelig kneskaden som satte han ut av spill i nesten tre år.

Heldigvis kom Dio tilbake etter skaden og ble belønnet med ny kontrakt i fjor.

- Dio er vår sjette spiller på utlån denne sesongen og vi har fem stykker på lån ut resten av denne sesongen. Dette er et resultat av at vi har veldig tøff konkurranse i klubben for tiden, og mange gode spillere. De vi låner ut mener vi trenger spilletid på høyt nivå for å ta ytterligere steg. Vi har fire i OBOS-ligaen og én i en toppklubb i 2 divisjon. Alle har kontrakter som gjelder videre etter denne sesongen, sier Karlsen.

Karlsen håper utlånene kan gi plass for våre talenter.

- Når vi blir såpass mange færre gjør vi også plass til våre egne yngre spillere. Veien til a-troppen er kortere for dem og de vil prege vårt lag i 3. divisjon i større grad. Dette er en flott arena for dem, men også en tøff utfordring. Vi tror de er klare for det nå, sier Karlsen.

Annonse fra Obos-ligaen: