"Dio" forlenget

Etter tre års skademareritt er Vamouti Diomande tilbake for fullt og signerte fredag en ny kontrakt med Mjøndalen.

Annonse:

Det har vært en lang og strevsom reise for ivorianeren Vamouti Diomande. Etter å ha skutt Mjøndalen til Eliteserien i 2014, knakk han kneskåla i sin tredje Eliteseriekamp i brunt.

Det resulterte i et nesten tre år langt skademareritt. Heldigvis var han tilbake på banen igjen i fjor høst og fikk lagt et godt treningsgrunnlag i vinter. Det har resultert i en sprudlende Dio denne vårsesongen - som ble kronet med seiersmålet borte mot Kongsvinger.

Jeg er utrolig takknemlig for støtten og tilliten jeg har fått

— Vamouti Diomande

Hans kontrakt med Mjøndalen løp ut inneværende sesong, men nå er begge parter enige om at Vamouti Diomande spiller i Mjøndalen ut sesongen 2020. Dio signerte den nye kontrakten fredag.

- Jeg har jobbet knallhardt for å komme tilbake i nesten tre år, så det føles utrolig godt å kunne spille, være skadefri og ikke minst skrive under på en ny kontrakt med Mjøndalen. Jeg er utrolig takknemlig for støtten og tilliten jeg har fått gjennom hele skadeperioden. Jeg var langt nede i 2016, men fikk troen på at jeg kunne komme tilbake etter å ha snakket med folkene i klubben. Jeg opplever at klubben bryr seg om meg og det har vært en sterk motivasjonsfaktor for å komme tilbake på banen, sier Dio.

Han trekker frem Kenneth og Vegard som hele tiden har hatt trua på Dio. Og fysio Eirik Pettersen som har hatt ansvaret for opptreningen.

Jeg er stolt av å jobbe i en klubb som tar vare på folkene sine

— Kenneth Karlsen

- Eirik har tatt veldig godt vare på meg og sørget for at jeg hverken har trent for mye eller for lite underveis. Også har det vært godt å ha Tore (Fyrand) som samtalepartner. Han er som en reserve-pappa som har hjulpet meg å holde fokus, sier Dio.

Sportslig leder i MIF, Kenneth Karlsen, innrømmer at det er en signering utenom det vanlige.

- Det er en spesiell dag for klubben og jeg er veldig glad for denne signeringen. Først og fremst fordi gutten har jobbet steinhardt uten å miste troen på seg selv, og han fortjener virkelig dette. Men denne signeringen har en dimensjon til: Jeg er stolt av å jobbe i en klubb som tar vare på folkene sine. Som står støtt når ting er vanskelige og litt utfordrende. Som hjelper til når noen trenger det. Som evner å ta gode og varme valg i en relativt kald og tøff bransje. Slik er Mjøndalen. Derfor er denne signeringen også en bekreftelse for klubben, at den fungerer og er slik bygda og lokalsamfunnet mener deres fotballklubb skal være, sier Karlsen.

Annonse fra Obos-ligaen: