Det koster så lite med råd og veiledning

Etter gårsdagens hjemmeseier mot KFUM Oslo fikk fornøyde gutter møte sine faddere i MIF.

Annonse:

For etter kampen var det en veldig spent og litt sjenert guttegjeng som stod og ventet på sine helter på Consto Arena. 

- Det er så viktig å vise at vi er her for dem sier Martin Rønning Ovenstad.

-  Jeg har vært guttespiller selv og det å få møte A-lag spillere er noe helt spesielt og det er veldig gøy å få være med å påvirke de unge til å ha det gøy med fotball. Det betyr mye å se gleden i øynene dems når man møter de, og hvor mye de suger til seg informasjon. Ett råd jeg alltid gir unge spillere er å ha det gøy, så lenge de synes det er gøy, så trener de mye og spiller mye fotball utdyper Martin.

For flere av A-lagsspillerne har tatt på seg rollen som fadder for lag i MIFs breddeavdeling. Alle lagene fra sju til 16 år har nemlig fått sin helt egen fadder fra idrettsforeningens flaggskip, A-laget. Dette gjelder både gutte- og jentelagene. 
 

2.jpg

Det er gøy å bli kjent med inspirerte, unge, lokale barn som møter deg med masse glede og energi. De brenner for fotball og Mjøndalen. Sånn sett har vi mye til felles sier Markus Nakkim

- Det føles ikke så lenge ut siden jeg var i de samme skoene selv, og syns det var stas å møte A-lagsspillere som hadde nådd de målene jeg selv drømte om. 

- I første omgang handler det for meg bare om å bidra til å motivere dem til å ha det gøy med fotballen og med kamerater. Å trene og spille så mye som overhodet mulig, og å tro på at alt er mulig å oppnå innenfor denne sporten så lenge man beholder troen og jobber hardt utdyper Markus.

- Vi er en idrettsforening, og har alt på ett sted, sier leder fra MIF Bredde Genga Ramanathan

- I Mjøndalen Idrettsforening forsøker vi å overføre kompetanse og gjennomføre gode holdninger begge veier. For det er ikke bare de aldersbestemte som kan lære av A-lagsspillerne, men vi tror at å ha en bro mellom klubbens flaggskip og de aldersbestemte lagene også bidrar til å opprettholde gode holdninger også hos etablerte profesjonelle fotballspillere, legger Genga til. 

Det har vært snakk om et slikt prosjekt tidligere, men nå har klubben endelig fått det til. Og MIF Gutter 10 var strålende fornøyde etter å ha besøkt A-laget etter kampen i går. 

4.jpg

- Jeg vil bli keeper og har spilt fotball i nesten fire år nå, sier Robin som har Martin Rønning Ovenstad som sin favorittspiller. 

Det har også Henrik: - Det er gøy å ha dem på besøk hos oss, synes han. 

Max har Markus Nakkim som sin favoritt og syntes det var kult å få råd fra helten. Oliver har også samme favorittspiller som Max og vil bli forsvarsspiller, akkurat som forbildet er.  – Han kan jeg lære masse av, sier han. 

Abdul på sin side liker best å spille på venstre og forteller at han vil lære å spille som Jokke. – Jeg har dessuten fått drakta hans før, sier han. 

– Det er morsomt å se at de kommer til oss og lærer oss å bli bedre fotballspillere, forteller Magnus, som synes A-lagsspillerne er skikkelig gode. 

Vi ønsker å få barna til å heie på fadderne sine, og spillerne ser virkelig opp til A-lagsgutta. Dessuten er det viktig veiledning på veien mot å bli bedre fotballspillere, forteller Genga.

For Mjøndalen Idrettsforening er en liten klubb hvor alt er på ett sted. Det gir også store muligheter til å utnytte den kompetansen vi har best mulig, for det er kort vei mellom de ulike leddene i organisasjonen. Og nettopp det er kanskje vår viktigste styrke for å henge med i toppen og utvikle stadig nye, gode fotballspillere samt skape idrettsglede og samhold.
Vi tror iallfall det er viktig. 
 


 

  

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: