- Det er nå alvoret begynner

Siste serierunde blir uhyre viktig for Mjøndalen og Vegard Hansen.

Annonse:

Søndag kl. 13 sparkes aller siste serierunde i gang i OBOS-ligaen 2017. Mjøndalen reiser til Elverum hvor mye står på spill. Med brun seier er Mjøndalen sikret minimum 4. plass som gir hjemmekamp i første kvalik-runde. Samtidig spiller Fredrikstad hjemme mot tabelltreer Sandnes Ulf. Hjemmelaget er avhengig av seier for å unngå nedrykk. Noe som også betyr at Mjøndalen kan gå forbi Sandnes Ulf på tabellen.

K P
7 Lyn 5 6
8 Moss 5 6
9 Mjøndalen 4 5
9 Ranheim TF 5 5

Dersom det blir tap mot Elverum kan Mjøndalen falle ned på sjetteplass og får dermed kun bortekamper i kvalik.

- Det er en enorm forskjell både sportslig og økonomisk og mye på spill, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Og han er krystallklar på at Mjøndalen går inn i en kvalik med gassen i bånn.

Det blir garantert en tett og jevn batalje

— Vegard Hansen

- Jeg føler på ingen måte at sesongen snart er over, selv om vi spiller siste ordinære seriekamp for i år. Det er nå alvoret begynner på mange måter, sier han.

Snudde bortetrenden

Elverum ligger på tredjesisteplass, som gir kvalifisering mot enten Raufoss eller Notodden fra 2. divisjon. Laget fra Hedmark har kun fire seire i årets serie, men har samtidig tatt noen overraskende seire. Ikke minst nå sist borte mot Start.

Dersom både Mjøndalen og Fredrikstad vinner så er det noe begge tjener på

— Vegard Hansen

- De har et hardtarbeidende og godt kollektiv og har stort sett kun tapt med knepne sifre. Det blir garantert en tett og jevn batalje. Vi må også forberede oss på tøffe forhold siden det er meldt kjølig vær og fare for snø, sier Hansen.

Frem til september hadde Mjøndalen ikke vunnet på bortebane. Deretter kom det tre strake. Hansen opplevde ikke at laget slet med noe bortekompleks på våren.

- Det er nok mest medieskapt. Hovedgrunnen til at vi ikke vant bortekamper på våren var at vi ikke var gode nok. Nå er vi tryggere og mer solide og har levert fire gode bortekamper på rad, selv om det ble tap på slutten mot Kongsvinger, sier Hansen.

Bekymret Fredrikstad

I Fredrikstad bites det negler i påvente av siste serieunde. Uten hjelp fra Mjøndalen kan det ende meg nedrykk for den store klubben fra Østfold, som mandag hentet inn Mjøndalen-bosatte Bjørn Petter Ingebretsen til å lede laget ut sesongen.

Og på sosiale medier fryktes det fra plankebyen at MIF skal ta lett på oppgaven i Elverum.

- Det kan de i så fall ta helt med ro. Det skal ikke stå på motivasjonen vår. Når det er sagt så er dette ikke noe jeg tenker på. Vi er klar over det og ser jo at dersom både Mjøndalen og Fredrikstad vinner så er det noe begge tjener på, sier Hansen.

Høydramatisk for 11 år siden

Mjøndalen har spilt viktige kamper i Elverum før. Ikke minst i 2006, da lagene møttes til siste og avgjørende opprykksduell på Braskreidsfoss. Som de fleste veit så endte det med knepen Mjøndalen-seier sammenlagt og opprykk til 2. divisjon. Trener den gang, som nå, var Vegard Hansen.

- Ja, det var en tøff kamp. Jeg husker godt den. Det ble vel noen utvisninger og enkle baklengsmål som gjorde kampen ulidelig spennende. Og det var starten på reisen vi har hatt som klubb de siste tolv årene. Uten den seieren der er det ikke sikkert vi hadde vært der vi er i dag. Kanskje hadde klubben blitt værende i 3. divisjon.

NB! Mads Hansen og Kenneth Karlsen (nå daglig leder) spilte kampen mot Elverum i 2006.

Annonse fra Obos-ligaen: