De usynlige heltene

Uten Petter Tallaksrud hadde det ikke blitt hverken trening eller kamp for lagene i Mjøndalen.

Annonse:

45-åringen har nemlig ansvaret for drift av både Consto Arena, Vassenga og andre eiendommer som klubben disponerer over. Å være driftssjef er en variert jobb som passer Petter perfekt.

- Ingen dag er lik. Selv om det er rutiner vi må følge og ting vi passer på hver dag, er det alltid mye forefallende som må gjøres, avhengig av både aktuelle aktiviteter og ikke minst årstid og værforhold, forklarer han.

Petter er også en slags arbeidsleder for MIF i samarbeidsprosjektet klubben har med NAV, På banen med MIF. Her tilbyr klubben arbeidstrening for ungdom som har oppfølging fra NAV og som trenger motivasjon og trening i det ordinære arbeidslivet. Driftssjefen opplever at mange av deltakerne får oppleve god mestring og økt motivasjon mens de deltar i prosjektet.

- Deltakerne er unge mennesker som har behov for å ha faste rutiner, øve seg i det ordinære arbeidslivet og ikke minst bli sett, sier Petter, som fremhever at hans tidligere yrkeserfaring kommer godt med som i denne stillingen.

- Før jeg startet i denne jobben, hadde jeg både vært i forsvaret og sytten år bak meg som fengselsbetjent. Jeg er vant til å jobbe med mennesker, anerkjenne dem og respektere dem uansett bakgrunn, forteller han.

Det kan også nevnes at det på sett og vis var en videreføring av «familiebedriften» Mjøndalen da Petter ble ansatt som driftsansvarlig. Han er nemlig svigersønnen til Boye Skistad, og har derfor fått brunt blod etter hvert.

- Men egentlig er jeg fra Solbergelva. Jeg pleier å si at det går bra når det gjelder fotball, men det er verre når vi snakker bandy, avslutter han spøkefullt.

Annonse fra Obos-ligaen: