De brune tok første stikk

Mjøndalen svært effektive og scoret på tre av fire sjanser før pause. Det var nok til avansement.

Kvalifisering til Eliteserien 2018

Ull/Kisa fikk sin største mulighet etter seks minutter. Mjøndalen spilte en feilpasning på midtbanen og en Kisa-spiller plukket ballen, satte fart og kom alene med Makani. Han førsøkte seg med en frekk lobb, men den gikk over. Hjemmelaget slapp med skrekken.

I det 13.minutt fikk Mjøndalen en sjanse, denne gangen var det Amahl Pellegrino som kom alene med Hagerup i gjestenes bur. Da Pelle rundet keeper ble han felt. Dommeren pekte på straffemerket. Gauseth stilte seg opp og sendte ballen rett i nota. 1-0!

I det 21.minutt slo Pellegrino et fantastisk innlegg på Fredriksen som headet inn 2-0 ledelsen fra kort hold. Godt gjort av unggutten!

Gjestene fortvilte

De gule- og grønnkledde fra Romerike slapp inn de to første sjansene de brune fikk, selv bommet de på sine egne store sjanser som de absolutt burde omsatt i scoring.

I det 37.minutt ble et innlegg fra Kisa slått inn på store Aalbu som står umarkert på 14-15 meter og header inn ballen via stolpen. Fortjent redusering.

Enda et stjernetreff

Kun minutter etter at Ull/Kisa scorte fikk hjemmelaget en sjanse, den endte i retur ute hos Pellegrino som smalt inn 3-1 fra utsiden av 16-meteren. Det er som Vegard Hansen har sagt om skuddbenet til Pelle, superlativene er brukt opp - og vel så det!

Lagene gikk til pause på stillingen 3-1 og Kisa følte vel at de burde fått mer uttelling enn de gjorde denne omgangen. Hjemmelaget har mer og juble for ettersom de satte tre av fire skudd i mål.

Trippelsjanse

Kvarteret etter pause fikk Mjøndalen sjanser på sjanser. Kisa prøvde å klarere, men ballen havnet hos Lindseth i feltet som førsøkte seg både en og to ganger uten å lykkes. Hagerup i målet fikk til slutt tuppet ballen bort.

I det 71.minutt får gjestene nok en kjempesjanse alene med Makani, sistnevnte kom mesterlig ut og tok ballen til stor glede blant hjemmefansen.

Nesten to for Gauseth

Fredriksen slo et frispark inn i boksen. Gauseth fikk tuppet til ballen, men utrolig nok strøk ballen stolpen. Gauseth slo oppgitt i gressmatta.

I sluttminuttene kom den siste nevneverdige sjansen i kampen. Ull/Kisa fikk frispark ute til høyre. Det ble slått inn på Garnås i feltet som stusset ballen over Makani og utrolig nok går heller ikke den inn. Sosha Makani slo frustrert ut med armene og viste tydelig at han ikke var fornøyd med markeringen i feltet.

Kort tid etter tok dommer Tommy Skjerven fløyta til munnen og sa at nok var nok. Mjøndalen går seirende ut av første batalje i kvalifiseringen. Neste runde møter Mjøndalen vinneren av Ranheim - Sandnes Ulf. Den kampen spilles søndag 12/11-2017 klokken 15.00 på Extra Arena i Trondheim.

• Midtbane: Jonathan Lindseth - Christian Gauseth - Mads Gundersen

• Angrep: Mathias Fredriksen (Vamouti Diomande 90) - Andreas Hellum (Jibril Bojang 73) - Amahl Pellegrino (Magnus Sylling Olsen)