Dagur leies ut til Kvik Halden

Skal kjempe om opprykk til OBOS-ligaen.

Annonse:

Dagur Dan Thorhallsson (19) ble onsdag klar for et halvt års opphold i Østfold-klubben Kvik Halden. De rødstripete kjemper om opprykk fra PostNord-ligaen sammen med blant andre naboklubben Fredrikstad. I skrivende stund ligger Kvik Halden på tredjeplass - fire poeng bak FFK med én kamp mindre spilt.

- Dagur trenger mer spilletid på et høyere nivå og Kvik Halden er en god mulighet. Utlånet vil være ut sesongen 2019, og vi ser frem til å få Dagur tilbake til januar 2020. Dagur har fått for lite spilletid i vårsesongen, og etter at vi hentet Pontus Silfwer blir konkurransen enda tøffere. Kvik Halden sender inn alle dokumenter i dag, og det er ventet at han er spilleklar for Kvik Halden til helgen, om alt går som det skal, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Dagur kom til Mjøndalen i vinter på lån fra Island. Noen måneder senere signerte den talentfulle midtbanespilleren en langtidskontrakt med bruntrøyene.

Han blir dermed den femte MIF-spilleren som lånes ut. Fra før har Alfred Scriven (Ull/Kisa), Andreas Hellum (Strømmen), Erick Sagbakken (Levanger) og Sebastian Temte Hansen (Notodden) blitt leid ut.

- Vi begynner nå å få mange spillere på utlån i gode klubber. Dette er noe vi kommer til å gjøre mer av i fremtiden. En konsekvens av at konkurransen er tøff, både for å komme på førsteelleveren og i troppen. Vi har mange gode spillere, og det er viktig at alle har individuell utvikling, i tillegg til lagets resultater. Dette gjør også at våre juniorspillere får et ytterligere større ansvar på vårt rekruttlag, noe vi også tror de er klare for nå, sier Karlsen.

Mjøndalen ønsker Dagur og Kvik Halden lykke til i høstsesongen.

Annonse fra Eliteserien: