Dagur lånes ut til Fylkir

I dag ble det klart at Dagur Dan Thorhallsson lånes ut til den islandske klubben Fylkir.

Annonse:

Dagur kom til Mjøndalen før 2019-sesongen, og fikk sin debut hjemme mot Odd i juli 2019. Deretter ble han lånt ut til Kvik-Halden og spilte høstsesongen her. Han var fast på laget som var kun to poeng unna opprykk til OBOS-ligaen.

I 2020 ble det til sammen tolv kamper i Eliteserien for Dagur, de fleste som innbytter. Sportslig leder André Nevstad forteller at klubben har hatt en dialog med Dagur de siste dagene:

- Dagur har hatt et ønske om å reise til Island for å være nærmere sine, og det har vi forståelse for. Spill i den islandske toppdivisjonen gir et godt sportslig utbytte for Dagur, og det er viktig for ham på det stadiet han er i karrieren sin nå å faktisk spille fotball.

Fylkir ble nummer seks i den islandske toppdivisjonen i 2020, og det er meningen at 2021-sesongen starter 22. april dersom myndighetene tillater det. I fjor ble nemlig serien avbrutt på grunn av smittesituasjonen, men siden det kun gjenstod noen få kamper, valgte det islandske fotballforbundet å beregne antatte sluttpoeng og lage en sluttabell ut fra dette, slik som i enkelte andre europeiske land. 

Utlånet gjelder i første omgang ut 2021, mens Dagurs kontrakt med MIF gjelder ut 2022. 

Annonse fra Eliteserien: