Serietopp etter nok en seier

Mjøndalen kontrollerte hjemmekampen mot Kongsvinger og leder nå serien med fem runder igjen.

Mjøndalen gikk til tirsdagens oppgjør med imponerende sju seire og to uavgjort på de siste ni kampene. Sist var det opprykksrival Aalesund som ble slått 2-0 på hjemmebane.

Vegard Hansen hadde ikke endret noe på en skadefritt lag. Og det skulle han få betalt for etter 29 minutters spill.

Jokke løste floken

Kongsvinger og Mjøndalen målte krefter i innledningen - uten at de helt store sjansene ble skapt til noen av lagene. Helt til Jonathan Lindseth snappet opp ett av de mange hasardiøse frispillene fra KIL-forsvaret. Joackim Olsen Solberg snek seg inn mellom stopperne og ble tredd gjennom - mutters alene med bortelagets sisteskanse Arnold Origi. Der gjorde han ingen feil og bredsidet ballen inn til 1-0-ledelse.

Resten av omgangen fortsatte som den hadde startet. Kongsvinger nektet å slå langt, men de brune var for upresise til å straffe bortelaget ytterligere.

Frekkis-frispark

I andre omgang ble det fyrt på høyere oktan for begge lag. Mjøndalen virket vassere og kom til større sjanser enn før hvilen. Tonny Brochmann og Olivier Occean var uhyre nære å doble, men begge måtte se forsøkene fra kloss hold gå like utenfor. Lobben til Christan Gauseth bør også nevnes, men igjen var siktet noe skjevt og hedmarkingene slapp med skrekken.

Men det var helt til Mjøndalen fikk frispark like utenfor 16-meteren. Trioen Gauseth, Jokke og Lindseth stod rundt ballen og "kranglet" om hvem som skulle ta det. Lindseth ble vinket vekk av før Gauseth startet den frekke varianten. Som gikk fra Gauseth, via nevnte Lindseth, bak muren og til en umarkert Brochmann. Med to touch lå ballen bak en forfjamset Origi og Mjøndalen ledet 2-0.

Topper tabellen

Da var det kun ti minutter igjen på klokka. Kogsvinger nektet å vike fra kampplanen og ga dermed MIF-forsvaret gode arbeidsforhold de siste minuttene. Dermed ble aldri ledelsen truet og Mjøndalen kontrollerte inn seieren.

Seieren er den 17. trepoengeren til Mjøndalen i år. Og den 15. kampen i år uten baklengs. Tre ganger på rad har nå laget gått av banen med 2-0-seier.

Det fører samtidig Mjøndalen opp på toppen av OBOS-ligaen med to poeng mer enn serietoer Aalesund og tre poengs forsprang på Viking.

Neste kamp er borte mot Ull/Kisa kommende søndag. Da er det godt å vite at Mjøndalen også er divisjonens suverent beste bortelag med ni seire, ett uavgjort og to tap på de foregående bortekampene.

Mjøndalen-Kongsvinger 2-0 (1-0)