Brustad ferdig i brunt

Det er klart at Fredrik Brustad ikke blir med videre i MIF.

Annonse:

Hovedtrener Vegard Hansen forteller at han Fredrik har vært viktig bidragsyter i klubben de tre årene han har vært her.

- For det første har han skåret noen helt avgjørende mål for oss, og de har vært utrolig viktige for klubben. Dessuten er Fredrik en kjempefin type som har vært fin å ha i miljøet både for trenerteamet og for de andre spillerne, skryter Hansen som avslutter med å ønske Brustad lykke til videre.

Oslo-gutten kom til klubben før 2019-sesongen, og var da en rutinert herre som hadde vært i både Stabæk, Molde og svenske AIK før han endte opp i Mjøndalen etter et låneopphold i skotske Hamilton Academical, en klubb som da lå i den skotske toppdivisjonen.

Reddet plassen for oss

Og Fredrik skulle altså skåre flere viktige mål for Mjøndalen. Friskest i minnet for MIF-tilhengerne er kanskje seiersmålet mot Strømsgodset på Marienlyst i november, men ikke minst husker vi også det fantastiske målet mot Vålerenga i siste serierunde i 2019, et mål som gjorde at Mjøndalen endte på trygg grunn i Eliteserien for første gang siden 1986. Men Fredrik trekker også frem en opplevelse fra romjula i fjor.

- Det var en stort da vi reddet plassen mot Sogndal i kvaliken. Vi hadde vært nederlagsdømt lenge i Eliteserien, men klarte kvalik blant annet etter en fin seier mot Strømsgodset hjemme, hvor jeg også skåret. Ut fra forutsetningene våre var det en utrolig prestasjon å først klare kvalifiseringsplassen for så å vinne den helt avgjørende kampen og få en sjanse til i Eliteserien, forteller han.

Tror på ungguttene

Selv om det ble nedrykk i år, har han tro på at klubben kan komme tilbake igjen i Eliteserien raskt.

- Mjøndalen har en fin blanding av mange talentfulle spillere supplert av spillere med erfaring både fra Eliteserien og OBOS-ligaen. Det gjør at mjøndølinger kan være optimistiske med tanke på fotballfremtiden, selv om nedrykket for mange sikkert var tungt å svelge, trøster den sympatiske Oslo-gutten.

I tillegg til de viktige målene, har han også gode minner fra tiden i Mjøndalen ellers, selv om han som offensiv spiller selvsagt kunne tenkt seg enda flere mål.

- Både medspillere, støtteapparat og administrasjon har vært fantastiske. Og særlig vil jeg trekke frem mine to sidekamerater i garderoben, Martin Rønning Ovenstad og Benjamin Stokke. Det har vært en fantastisk gjeng å være sammen med.

Og selv om han nå er ferdig i MIF, kommer ikke Fredrik Brustad til å gi seg med fotball. Ambisjonen er å levere på høyest mulig nivå så lenge kroppen fungerer. Vi ønsker Fredrik lykke til videre og takker for innsatsen i brunt!

 

Annonse fra Obos-ligaen: