Brinder fikk sin debut

Etter å ha gjort fremskritt i hele år ble endelig Brinder Singh belønnet med A-lagsdebut mot Sarpsborg.

Annonse:

19-åringen fra Drammen er en offensiv spillertype og kan brukes både som spiss og på begge kantene. Han kom til MIF-akademiet før 2019-sesongen og U21-trener Bjarne Ingebretsen roser jobben som er gjort siden den gang.

- Brinder har absolutt kommet dit han har gjennom hardt arbeid. Han er nå i ferd med å bli en bortimot komplett angrepsspiller som kan skape ubalanse hos motstander og som er god i overgangsspillet. Når det gjelder avslutninger har han kanskje fortsatt litt å jobbe med, men vi ser jo at han har begynt å skåre mål, forteller U21-treneren når vi ber ham beskrive den unge drammenseren.

I fjor ødela Brinder korsbåndet, men tiden ute brukte han til å bli sterkere fysisk.

- Det sier noe om hans gode holdninger, legger Bjarne til.

Mjøndalens Messi?

Brinder selv er åpen på at det var stort å få lov til å debutere, selv om det ble tap.

- Å debutere i Eliteserien er noe jeg har drømt om lenge, og det er et stort steg i riktig retning for meg, forteller unggutten, som også innrømmer at han var nervøs.

- Jeg vil takke trenerteamet for at de tok sjansen og har troen på meg, det er noe jeg er veldig glad for.

2021 har vært en fin sesong for spilleren, som har Lionel Messi som sitt forbilde når det gjelder fotball.

- Måten han spiller på, fascinerer meg. Han er en veldig leken spiller, og skaper ofte sjanser når laget trenger det mest. Om ballen havner hos ham, er han den spilleren som kan dra av to-tre motstandere og sette den i mål eller slå den avgjørende pasningen. Dette er noe jeg også ønsker å bidra med for MIF, forteller Brinder.

Reddet MIF2 fra nedrykk

Selv om Brinder bare er 19 år, er det ikke noe nytt med nedrykksstrid for ham. For det var faktisk han som skåret målet som gjorde at MIF2 holdt seg i Norsk Tipping-ligaen på bekostning av John Arne Riises Flint.

- Det ble en del kamper for MIF2 denne sesongen, og også noen mål. Heldigvis satte jeg også sjansen mot Pors som gjorde at vi kan spille i Norsk Tipping-ligaen også i 2022, sier han.

Livet så langt har dreid seg om fotball, og han er tydelig på at han har ambisjoner, selv om han også understreker at han alltid har det gøy ute på banen.

- Jeg ønsker å etablere meg i en av de to øverste divisjonene i Norge, så kan jeg ta steget til utlandet etter det. Men nå er det Mjøndalen som gjelder, avsluttes Brinder.

- Se opp for Brinder

Vegard Hansen spår at Brinder kan slå gjennom allerede til neste år.

- Vinteren blir viktig for ham. Han fikk sjansen nå mot Sarpsborg fordi han har imponert både for MIF2 og på trening. Som spillertype er han litt annerledes enn de vi allerede har i A-stallen, og han er uredd og vanskelig å spille mot. I vinter blir det treningskamper hvor han får vise seg frem, og uansett hvilken divisjon vi spiller i til neste år, så har Brinder potensiale til å bli en sensasjon. Han har tatt store steg og er god i nærspillet samtidig som han også avslutter godt. Fotballinteresserte bør merke seg navnet allerede med en gang, sier A-lagstreneren.

Annonse fra Obos-ligaen: