Brenden i brunt ut 2024

Den rutinerte ringreven Erik Næsbak Brenden er klar for MIF.

Annonse:

Hedmarkingen beskrives som en rask og teknisk god midtbanespiller som gikk gradene i Nybergsund før han endte opp på øverste nivå i 2016. Da skrev han under for Lillestrøm, og ble blant annet cupmester med kanarifuglene året etter. Foran 2020-sesongen gikk ferden videre til Sandefjord, og Brenden skåret faktisk sitt første mål for vestfoldingene da det var nettopp Mjøndalen som tapte 0-1 i juli 2020.

Før 2022-sesongen valgte Brenden å skrive under for nyopprykkede Jerv. Som de fleste husker, endte det med nedrykk – og Brenden var også med på laget som rykket ned fra OBOS-ligaen i fjor. Da valgte han og klubben å gå skilte veier, og nå er det altså Mjøndalen som blir neste stopp.

Nicol: - Tilfører erfaring og energi

- Vi får inn en spiller med enorm erfaring og masse energi, sier hovedtrener Kevin Nicol, som mener det er helt avgjørende å få styrket midtbaneleddet nå som bruntrøyene i realiteten kun har fire midtbanespillere tilgjengelig.

- Rutinen hans inn i en ung tropp er viktig, og Erik har også masse erfaring med å spille indreløper i 4-3-3, og det er der vi ønsker å bruke ham, forklarer skotten videre og tror at nysigneringen også vil bidra solid på trening.

Som lit ekstrainformasjon kan vi også nevne at Erik Brenden er Hallgeir Brendens grandnevø og som tiåring spilte tittelrollen i kortfilmen «Iver», blant annet sammen med Anders Baasmo.

Velkommen til Mjøndalen, Erik Brenden!

Annonse fra Obos-ligaen: