Borteseier!

Mjøndalen slo Aalesund 3-1 på Color Line stadion.

Annonse:


Mjøndalen reiste til Ålesund vel vitende at forrige borteseier i Eliteserien skjedde i april 2019 - da Strømsgodset ble beseiret på Marienlyst. Gjestene Aalesund hadde ikke fått noen drømmestart på årets serie og hadde noen nøkkelspillere ute med skade. Det lå i lufta at en borteseier kunne komme.

Vegard Hansen valgte en 3-5-2-formasjon mot AaFK. Backrekka bestod av Nakkim, Solholm og Olsen Solberg. Og det skulle fungere godt mot oransjetrøyene. Kampen inneholdt få sjanser til hjemmelaget.

Mjøndalen skapte heller ikke all verden, men når det kom en sjanse så var MIF langt giftigere enn Aalesund. Etter en knapp halvtime fikk Mjøndalen innkast høyt i banen. Den ble stusset av en forsvarer før Ibrahim dukket opp og bredsidet inn 1-0. Det var hans fjerde mål på like mange kamper fra start.

Jubelen på bortebenken hadde knapt lagt seg innen Mjøndalen disket opp med en ny scoring. Et mønsterangrep på høyresiden endte med et innlegg fra Betten Hansen. Inne i boksen hadde vingback Dragsnes tatt løpet og kommet seg foran oppasseren sin. Fra fem meter knallet han inn 2-0 over hodet på Andreas Lie i AaFK-buret.

0-2 var også resultatet langt inn i kampen. Helt til vi kom til det 83. minutt. Da bestemte dommer Sivert Amland at noe uregelmessig har hendt innenfor MIFs 16-meter og pekte på straffemerket. Niklas Castro var sikker og reduserte til 1-2.

Hjemmelaget jaget utligningen og sendte alle mann opp på en corner etter overtiden hadde løpt ut. Det skulle straffe seg. Mjøndalen klarerte og sendte Liseth alene mot et åpent bur. 1-3. Og det ble også sluttresultatet.

En meget viktig trepoenger for Mjøndalen. En nydelig borteseier. Kanskje ikke en vakker fotballkamp, men som kjent er det ikke stilpoeng og Mjøndalen klatrer til 4. plass på tabellen etter fem spilte serierunder med to seire, to uavgjort og ett tap.

Aalesund - Mjøndalen 1-3 (0-2)

  • Color Line stadion, 200 tilskuere

  • 0-1: Ibrahim Shauibu (28)

  • 0-2: Vetle Drasgnes (31)

  • 1-2: Niklas Castro (str. 83)

  • 1-3: Sondre Liseth (90+)

Mjøndalens lag

  • Sosha Makani

  • Markus Nakkim - Sondre Solholm - Joackim Olsen Solberg (Quint Jansen 84. min)

  • Alexander Betten Hansen - Lars Olsen Larsen (Dagur Thorhallsson 84. min) - Stian Aasmundsen - Tonny Brochmann (Martin Rønning Ovenstad 54. min) - Vetle Dragsnes

  • Christian Gauseth (Sondre Liseth 54. min) - Ibrahim Shuaibu (Fredrik Brustad 64. min)

Annonse fra Eliteserien: