Bortepoeng med rekordungt lag

MIF2 hadde en snittalder på 17,2 år i startoppstillingen, men klarte likevel poeng mot Åskollen.

Og syttenkommatoåringene var nær ved å ta ledelsen på bortebane da Benjamin Robinsen fikk med seg ballen inn i feltet og fyrte løs. Men hjemmelagets målvakt var med på notene. Da var det spilt tolv minutter, og åpningen av kampen hadde vært jevn.

Men det var hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Det gikk fort da de angrep, og vår unge målvakt Felix van der Hagen klarte å avverge første forsøk, men vi klarte ikke rydde ordentlig unna, slik at Åskollen satte returen i mål. Da var det spilt et snaut kvarter i Drammen.

Vi var nær med å svare nesten umiddelbart da et hjørnespark ble svingt inn i feltet og en MIF-spiller kom først på den. Ballen var i ferd med å passere streken da en forsvarer fikk ryddet den unna, men hjemmelagets forsvar klarte ikke å stå imot den neste dødballen.

Fikk sitt første mål

Det var et frispark fra korridor, og Birk Dahl satte hodet til. Unggutten skåret sikkert sitt første mål i seniorfotballen, og lagene var like langt etter 19 minutters spill. Etter en halvtime fikk imidlertid hjemmelaget korrekt idømt et straffespark, og den sjansen tok de godt vare på, slik at det var Åskollen som ledet 2-1 til pause.

Trener Eirik Sande Kristoffersen og foreldrekontakt Kevin Nicol var periodevis både irriterte og frustrerte, men til slutt var de godt fornøyde med poeng på bortebane for et meget ungt MIF2-lag,

Likevel var det ikke en slagen gjeng som gikk i garderoben for pauseprat. Vi visste at Åskollen kom til å merke kjøret utover i omgangen, og at det for oss handlet om to ting – å stå imot presset og å ta vare på sjansene vi fikk. Så hadde vi også en god porsjon flaks – Åskollen traff stolpene flere ganger og ble også snytt for minst ett straffespark i andre omgang, mens vi på vår side utnyttet sjansene våre. For samtidig som Truls Natland Karlsen viste frem storspill som midtstopper og kaptein på den unge skuta, viste Trym Erstad sin klasse fremover.

Så utlikner vi igjen

Sytti minutter var spilt da 2007-modellen tok med seg ballen fremover og fikk avsluttet mot motsatt hjørne. Via en av hjemmelagets forsvarere gikk ballen i mål, og lagene var like langt. Det ble tøft på slutten, og unge MIF-rekrutter hadde absolutt marginene på sin side, men for å sitere Drillo: Flaks er undervurdert i fotball.

MIF2 har utliknet til 2-2.

Kampen endte med 2-2, og da må vi også huske på at vi hadde et meget ungt lag på banen. Ingen av spillerne har fylt tjue år, og for et par stykker var det deres første opptreden i seniorfotballen noensinne. Det er med på å bygge både erfaring og selvtillit som vi tar med oss videre.

Neste utfordrer er KFUM2, og de besøker Consto Arena tirsdag 21. mai. Avspark kl 19!