Blytung kveld i Haugesund

For første gang noensinne slapp Mjøndalen inn sju mål i en toppseriekamp.

Når fasiten er tap med så mange mål, er det vanskelig å finne noe positivt. Men faktisk var MIF nær ved å ta ledelsen etter halvannet minutt på Haugesund Stadion da Kent Håvard Eriksen ble spilt igjennom og kom alene med Egil Selvik i vertenes mål. Dessverre fikk spissen vår en dårlig sistetouch på ballen før han skulle avslutte og kom derfor for nær motstanderens målvakt.

MIF hadde faktisk det meste av banespillet i kampens første fase, men kom ikke til flere store sjanser. Etter tjue minutters spill trykket hjemmelaget mer på, og 1-0 skulle sitte i denne fasen. Et hjørnespark ble slått hardt inn mot bakre stolpe. Sosha Makani gikk ut og feilberegnet, slik at hærfører Benjamin Tiedemann enkelt kunne heade ballen inn i det åpne målet og gi hjemmelaget ledelsen.

Badou-show

Så var det åpnet for Badou-show på Haugesund Stadion. Først knuste han Sivert Øverby i en luftduell og stanget inn 2-0 før han vendte vekk samme mann og kom fri i feltet, slik at han kontrollert kunne sette inn 3-0 før han i praksis punkterte kampen på overtid med et ekte hat trick da omgangen så vidt var på overtid. Hjemmelaget tok med seg en firemålsledelse i garderoben.

I andre omgang var det bokstavelig talt et nytt MIF-lag som entret naturgresset i vestlandsbyen. Trenerteamet gjorde tre bytter i pausen og gjorde også om på formasjonen. Spillemessig hjalp det noe og bruntrøyene kom høyere opp i banen. Men mål ble det ikke, og etter hvert var det FK Haugesund som tok over initiativet igjen.

Kuleramme

Deres femte mål kom da en gammel kjenning av oss, Sondre Liseth, vant ballen fra Isaac Twum i en duell og kunne spille fri Martin Samuelsen. Alene med Makani gjorde han ingen feil, og om ikke spikeren i kista kom før pause, så var kista mer eller mindre sveiset igjen nå. Men haugesunderne nøyde seg ikke med det. De sikret det hele med et dobbelt lag av gaffateip da Alexander Søderlund skåret to mål til i løpet av de ti siste minuttene.

Sju mål har vi aldri tapt med på toppnivå i norsk fotball før, og det er ikke annet å gjøre enn å beklage til alle som er glade i Mjøndalen IF. Men med uavgjort i bunnoppgjøret i Bergen så er det fortsatt fire poeng opp til kvalifiseringsplass, noe som fortsatt er innen rekkevidde. Vi lover å gjøre alt vi kan for å ta flest mulig poeng i de kampene som er igjen, og gir oss ikke før alle teoretiske muligheter til spill i Eliteserien 2022 er borte. Neste kamp er borte mot Tromsø søndag 24. oktober. Og selv om det er FN-dagen, lover vi å krige alt vi kan for poeng.