Berenike – ei allsidig dame med et langt liv i fotballen

Bli bedre kjent med vår nye daglig leder

Annonse:

Berenike Wulfsberg er nyansatt daglig leder og markedssjef i Mjøndalen. Vi har tatt en prat slik at supportere og samarbeidspartnere kan bli mer kjent med henne.

Selv om fornavnet er uvanlig, kan det være greit å lære seg det med en gang, for dette er ei dame med mye på hjertet og høye ambisjoner for Mjøndalen fotball.

Hvem er du egentlig, Berenike?

- Jeg er 49 år, gift og har tre store barn som alle er store og i gang med utdannelse eller kommet i jobb. Mine barne- og ungdomsår hadde jeg i Røyken, og der spilte jeg både håndball og fotball i ROS. Etter hvert måtte jeg velge gren, og for meg var fotball det jeg likte aller best. Faktisk spilte jeg fotball aktivt helt til jeg nærmet meg 35 år.

De siste 20 årene har jeg bodd i Sandefjord. Han jeg var gift med da fikk jobb i Sandefjord Fotball i 2002, og da flyttet vi dit. Da erfarte jeg hvordan det var å være trenerkone og dessuten hvordan det var å komme til en ny by og ikke kjenne noen. Heldigvis hadde jeg fotballen som raskt gjorde at jeg fikk mange venner og nye bekjentskaper.

Jeg begynte også å studere i Sandefjord og valgte coaching og kompetanseutvikling i tillegg til arbeids- og organisasjonsutvikling. Studievalget sier nok litt om meg som person – jeg er opptatt av mennesker og hva som motiverer og driver både folk og organisasjoner videre.

Jeg er en utadvendt type som pleier å få god kontakt med folk, så håper jeg selvfølgelig at det vil bli sånn her i Mjøndalen også. Dessuten liker jeg å være der det skjer, se muligheter og jobbe sammen med andre mennesker som ønsker det samme.  

Jeg tror på samarbeid, jeg er åpen, ærlig og engasjert. Jeg setter pris på god humor og tåler en skikkelig diskusjon.

Hva motiverte deg for å ta denne jobben?

- Det var flere ting, sier Berenike.

- Når jeg så at Mjøndalen søkte etter ny markedssjef så er det en type stilling som ikke er ledig så ofte. Jeg jobbet fem år i Sandefjord fotball i en lignende stilling og når jeg så at denne stillingen var ledig i Mjøndalen så tenkte jeg at denne må jeg søke på. Til tross for at jeg ikke kjente klubben så godt, hadde jeg inntrykket av at dette er en klubb som har noe helt unikt. Det motiverte meg. I tillegg er det spennende å se om jeg kan være med på å bidra til at klubben utvikler seg og når de målene som er satt og skal settes fremover.

Når det utover i prosessen ble aktuelt å se denne rollen som en delt rolle med ansvaret som daglig leder og som markedssjef så er jo dette nettopp slike utfordringer jeg liker.

Hva kan du bidra med?

- Jeg håper jeg kan se på ting med nye øyne. Dessuten ønsker jeg å gi rom for at alle kan bidra med sin kompetanse og at vi finner en organisering som passer dagens administrasjon og klubb. Vi er flere nye i Mjøndalen den siste tiden og da er viktig at vi som er der nå finner vår måte å gjøre ting på, samtidig som vi selvfølgelig skal ta med oss det som har vært bra fra før.

Mine styrker ligger særlig innen salg, coaching, utvikling og gjennomføring. Jeg trives med å ha mye å gjøre og er også en som liker å jobbe fysisk. Det håper jeg kommer godt med.

Du fortalte at du har spilt fotball tidligere og dessuten jobbet i Sandefjord Fotball Hvordan kan du bruke denne erfaringen her i Mjøndalen?

- Livet mitt har på mange måter alltid vært tilknyttet fotball på en eller annen måte. Det er vanskelig å peke på en ting jeg tar med meg. Jeg tror nok summen av et liv i fotballen fra ulike perspektiver er det som forhåpentligvis vil være det som vil styrke meg i jobben jeg nå skal gjøre.

Hun tror også at erfaring fra ulike deler av fotballen vil komme godt med.

- Jeg har vært både spiller, trener, lagleder, sponsor, mor, kone og sponsorsjef tidligere. Nå er jeg også daglig leder/markedssjef. Det gjør at jeg kjenner fotballen fra mange perspektiver som vil gi meg god forståelse for ulike situasjoner en klubb kan stå overfor.

Jeg tar naturligvis med meg alt jeg har erfart og kan, men samtidig er jeg åpen for å lære mer. Det aller viktigste jeg har erfart er at en klubb består av så utrolig mange ildsjeler og folk som bidrar og er glad i klubben sin, disse er de som på mange måter er både hjerte og sjel i klubben. 

Selv om en organisasjon har gjort ting på samme måte med suksess over tid, betyr ikke det at det ikke er mulig å gjøre endringer. En mentalitet som sier at «sånn gjør vi det ikke her» eller «sånn har vi alltid gjort det» kan gjøre at en organisasjon låser seg fast. Da må en se på mulighetene sammen, være nysgjerrig og våge å utfordre. Man vet ikke om ting kan bli bedre før man har prøvd.

Hvilke arbeidsoppgaver får du i MIF?

- Jeg får en delt rolle som daglig leder og markedssjef. Det er et bredt område. Hovedsakelig vil jeg ha ansvar for økonomi, markedsarbeid, anlegg og arrangement. Samtidig søker vi nå etter en ny sportssjef. Dette er et arbeidsfelt som tidligere har ligget under daglig leder-rollen. Det betyr at jeg og den nye sportsjefen må gå opp hvor grensene skal være i våre roller. Mitt viktigste bidrag og fokus den første tiden vil i hovedsak ligge på den kommersielle utviklingen av MIF Fotball.

Ole Sivertsen har gjort en kjempejobb der i mange år og nå er vi to nyansatte som skal jobbe med marked og salg. Hittil har jeg bare vært her noen dager, men jeg gleder meg til at Morten Sørlie på salg sammen med andre ansatte i administrasjonen får fordelt oppgaver ut fra kompetanse, erfaring og motivasjon. Personlig er jeg ikke veldig opptatt av hva som ligger i en tittel, men er mer opptatt av hvem som er best til å utføre oppgave. Mjøndalen er en liten klubb på det høyeste nivået i norsk fotball, så det kreves at alle er fleksible og liker å gjøre mye forskjellig.

Hvilke mål har du for denne jobben, både på kort og lang sikt?

- På kort sikt er målet er å få god nok oversikt til at jeg føler jeg har kontroll over prosjekter, økonomi, kommersiell og sportslig utvikling som følger den samme takten som klubben har hatt de siste 15 årene.

Men på lang sikt så håper jeg at jeg kan se tilbake på 15 år i Mjøndalen på toppnivå i norsk fotball og en klubb som har vunnet både cupen og etablert seg som en klubb å regne med norsk eliteserie!

Annonse fra Eliteserien: