Benny Gullfot!

Veldig mange litt eldre fotballentusiaster husker de gamle tegneseriebladene om Benny Gullfot og andre helter som produserte fotballmirakler på bestilling.

Annonse:

Ofte var historiene i blader som Buster helt usannsynlige og med et voksent blikk bortimot absurde. Men de som var til stede på kampen mellom Donn og Mjøndalens rekruttlag var vitne til et slikt øyeblikk i dag. For det var ingen hvem som helst som avgjorde skjebnekampen i bunnstriden av Norsk Tipping-ligaens avdeling 4.

For forutsetningene var klare – begge lag måtte aller helst vinne for å ha håp om spill i divisjonen også neste år. Hjemmelaget kunne klare seg med uavgjort, men da måtte Halsen avgi poeng mot Fredrikstad 2, mens MIF2 var á poeng med vestfoldingene, og kunne ta seg over streken dersom de tok flere poeng enn Larvik-laget.

Fra gress til kunstgress

På grunn av det dårlige været i starten av helga, var det klart at kampen ble flyttet fra gamle og ærverdige Kristiansand Stadion til kunstgressbanen rett ved siden av Starts gamle lekegrind. Fordel bruntrøyene – trodde vi.

Men Donn var på fra start, og da de fikk en tidlig dødball fra venstre, ble vi for lette i duellspillet og slapp nok en gang et tidlig mål. Da ble det unge MIF2-laget jagende etter, men klarte å ta seg sammen slik at initiativet skiftet inn mot pause. Men utlikning ble det ikke, til tross for store sjanser både til Birhat Niwar og Keerat Singh etter at vi spilte mer direkte i de iskalde vindkulene.

Det var masse tid å gjøre det på, og det ble ettersom klokka gikk også en oppgave å holde seg tålmodig. Simon Appiah fant Keerat Singh med en perfekt pasning gjennom Donn-forsvaret etter femti minutter spill, men driblefantens avslutning gikk så vidt utenfor.

En ung målsnik og en veteran med krutt i støvlene

Da timen var spilt, angrep MIF2 igjen. Keerat Singh var igjen involvert, men skuddet hans ble avverget av Donns sisteskanse. Da var imidlertid Sander Bratvold på rett plass til rett tid og banket ballen i det åpne nettet. Lagene var like langt, og bruntrøyene hadde nå initiativet.

Men det ville seg ikke helt i siste del av banen for dagens bortelag. A-lagstrener Kevin Nicol var utålmodig på benken, og gjorde seg klar til å entre banen med drøyt ti minutter igjen. – I’m gonna talk, sa 41-åringen da vi spurte ham hvordan han skulle snu dette til seier for MIF-rekruttene.

Og en fotballspiller kan jo også snakke med beina. For da Daniel Skare ble felt på 27 meter etter 84 minutter og 26 sekunder, var det skotten selv som tok oppstilling ved ballen. Og herren ikledd drakt nummer 14 sendte ballen i perfekt bue over muren og inn i lengste kryss. Da snakker vi Benny Gullfot!

Vi ser ikke vekk fra at en ung Kevin Nicol brukte mange timer på slike tegneserier som gutt i Kirkcaldy.
Vi ser ikke vekk fra at en ung Kevin Nicol brukte mange timer på slike tegneserier som gutt i Kirkcaldy.

Det holdt inn for MIF2, og laget kunne innkassere tre nye poeng. Imidlertid vant Halsen sin kamp i Fredrikstad, og da er vi avhengige av at vi selv gjør jobben hjemme mot FFK-rekruttene søndag samtidig som Halsen tar færre poeng enn oss i sin hjemmekamp mot Start 2. Har du ikke vært på MIF2-kamp så langt i år? Det er ingen grunn til å sitte hjemme søndag 29. oktober kl 12.00!

Annonse fra Obos-ligaen: