Benjamin Stokke kan juble for MIF-ledelse, mens Skeid-spillerne fortviler. Foto: Sigurd Rød-Knudsen

Benjamin på rundens lag

Han er kledelig beskjeden når vi forteller ham at han er på rundens lag i OBOS-ligaen, Benjamin Stokke.

Annonse:

- Det er selvsagt moro, og det er hyggelig at det stadig er MIF-spillere med, og det sier kanskje vel så mye om laget som enkeltspilleren, sier Skeid-dödaren beskjedent når vi stiller ham det klassiske «Hvordan føles det?»-spørsmålet.

For Stokke ble den tredje MIF-spilleren på rundens lag i år etter sine to mål mot Skeid søndag. Med det tangerte bruntrøyene sin beste seriestart noensinne, nemlig starten i 1978. Og han er selvsagt enig i at starten har vært fin.

- Vi vinner kamper, og jeg føler egentlig at jeg selv også har prestert godt i starten, sier vestfoldingen, som står med tre mål på seks kamper i OBOS-ligaen så langt i 2022.

Moro å spille for MIF

Og Benjamin legger ikke skjul på at det er morsomt å spille på et lag som presterer så bra som Mjøndalen har gjort i starten av denne sesongen.

- Det er klart både hverdagen og treningsuka blir bedre når vi vinner kamp etter kamp, og for meg som angrepsspiller er det jo ekstra gøy å spille på et lag som ofte kommer i fine situasjoner offensivt. I fjor ble jo flere av kampene i Eliteserien rene forsvarskamper, og det er ikke til å legge skjul på at det er morsommere å angripe! Vi er inne i en fin flyt om dagen og går inn i hver kamp med en overbevisning og trygghet om at vi kan vinne hver kamp, forteller han.

Og at det er god stemning i MIF-leiren om dagen legger han ikke skjul på.

- Jada, stemningen er veldig god. Latteren sitter løst og det er mange som med rette har god selvtillit om dagen.

Imponeres av unggutta

Med sin rutine og erfaring er Benjamin en av de eldre spillerne i årets MIF-lag, men han lar seg imponere av de mange ungguttene.

- Vi har veldig mange ambisiøse og fine unggutter, og det er ekstra gøy å se at de tar steg, lærer og utfolder seg på den måten mange gjør nå. Det er bra her og nå – og det lover ikke minst godt for fremtiden.

For når man er fra Jahn Teigen-byen må man jo være optimist.

- Spillemessig er det fortsatt rom for forbedring, og det jobber vi med hver uke. Men gutta er fokusert og utviklingsvillige, og vi har en fin konkurransesituasjon i spillergruppa nå, så jeg opplever at vi er på et godt sted. Men vi har fått en finfin start og skapt oss et solid grunnlag for resten av sesongen. Om vi klarer å holde oss skjerpet og fortsetter å angripe kampene som nå, så kan det fort vise seg å bli riktig så morsomt å være MIF-tilhenger i år, for da ender vi opp i riktig ende av tabellen, avslutter han.

220511 Benjamin på rundens lag.jpg

 

Annonse fra Obos-ligaen: