Belli-dobbel og perlemål senket Harstad

Søndag ettermiddag gjestet Harstad Consto Arena for kamp i Norsk Tipping-ligaen.

Dette var et lag MIF2 snudde kampen mot på slutten da vi spilte på bortebane og dessuten slapp løs målmaskinen Sander Bratvold i fri dressur en tidlig kveld i juni. Seieren den gang var omstridt – muligens var seiersmålet den gangen et resultat av at dommeren overså en offside.

Men dømt er dømt, og denne gangen kom kampen litt senere i gang enn planlagt siden Harstad ble noe forsinket nordfra uten at de selv naturligvis kunne lastes for det. Det unge MIF2-laget tok kommandoen på banespillet da kampen endelig var i gang, men Matias Belli Moldskred klarte ikke gi bruntrøyene ledelsen da han fikk muligheten etter sju og et halvt minutts spill.

Ledelse – mot spillets gang

I stedet var det gjestene som skulle ta ledelsen. De lå lavt i starten, men satset på å hugge til på kontringer og overgangsmuligheter. Elleve minutter var spilt da en ball ble lempet inn i bakrommet, og Harstads Sebastian Andreassen løp fra hjemmelagets midtstoppere. Alene med Erik Hejer gjorde han ingen feil, og bortelaget kunne dermed juble for ledelse.

Kampen fortsatte også i samme sporet. MIF2 hadde ballen, men klarte ikke skape tempo nok til å løse opp Harstads forsvarsmur, samtidig som man også måtte passe seg for kontringer mot. Med et par fine dødballføtter på laget var det en meget skummel motstander rekruttene var oppe mot.

Men Matias Belli Moldskred ville det annerledes. 33 minutter var spilt da landslagsspilleren fikk ballen inne i sekstenmeteren, dro av en motstander og skjøt – men dessverre for oss på utsiden av stolpen. Støtteapparat og publikum skulle imidlertid ikke vente lenge på utlikningen. Bruntrøyene brøt på motstanders banehalvdel, og noen få pasninger senere var Belli gjennom, og denne gangen satt avslutningen! Utlikningen var et faktum.

Snudde kampen på egen hånd

Seks minutter senere fikk Belli sjansen igjen. Frank Bamenye vant en hodeduell inne i feltet og nikket videre til den teknisk meget begavete norsk-nicaraguaneren. Han gjorde ingen feil og satte ballen kontrollert i nettet – til stor glede for fremmøtte mjøndølinger. Kampen var snudd, og en av fansens yndlinger hadde fått vise seg frem med målteft og eleganse. 2-1 skulle også bli pauseresultatet, men spillet hadde definitivt variert i kvalitet.

De siste femogførti skulle vel starte omtrent som den første omgangen. Igjen tok det rundt sju minutter fra avspark til første målsjanse, og det var Andreas Arnesen som kunne runde Harstad-målvakten etter en frisk løpetur, men ballen gikk dessverre i stolpen da den unge backen fikk avslutte.

Timen var spilt da MIF2 økte ledelsen. Vertene hadde etablert seg på gjestenes banehalvdel, og da Frank Bamenye fikk stå fri på 25 meter og valgte å skyte. Skuddet var godt, og ballen fluktet inn i nettet bak en sjanseløs Harstad-målvakt. Da hadde rekruttene festet et godt grep om kampen mot et lag som vi visste fra tidligere at kunne bli slitne på slutten av kampen.

Mye spenning på slutten

Men den gang ei. 68 minutter var spilt da en merkelig situasjon utspilte seg inne i Mjøndalens sekstenmeterfelt. Ballen trillet i mål, og nå fikk vi problemer med å beskrive hva som skjedde. Men faktum måtte bare konstateres – Harstad var virkelig tilbake i kampen, og stillingen var 3-2

Imidlertid skulle det unge og urutinerte MIF2-laget holde helt inn. Det er ikke verst tatt i betraktning hvor få kamper en del av de som var i startoppstillingen har på beltet til nå, mens Harstad spilte lurt og søkte å utnytte våre svakheter.

Det klarte de heldigvis ikke, og med tre poeng her får vi et herlig pusterom ned til streken. Neste kamp for MIF2 hjemme på Consto Arena? Det er tirsdag 23. august, motstanderen heter Lørenskog og avspark er klokken 19.00. Møt gjerne opp!