Bedre rustet

Vegard Hansen er spent før treningskampen mot Odd.

Annonse:

Mjøndalen er ubeseiret hittil i oppkjøringa til Eliteserie-sesongen 2019. Raufoss, Notodden og Vålerenga har blitt slått, mens de brune har spilt uavgjort mot svenske Norrby og Fredrikstad.

- De første treningskampene i vinter brukte vi til å få se de som ikke spilte så mye i fjor høst. Nå er det bare seks uker til seriestart og vi må få satt et lag. Og spillerne må snart tåle å spille 90 minutter, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Temposjokk

Nå venter solid motstand når laget reiser til Telemarkshallen onsdag. Odd havnet på 9. plass i fjorårets Eliteserie.

Se kampen direkte på dt.no

- Det blir en artig kamp i dag. Odd er et godt Eliteserie-lag og spennende å se om vi matcher dem ordentlig. Vi fikk litt temposjokk mot Vålerenga og kan bli samme utfordring i dag. Men jeg blir både skuffa og overraska om vi ikke er jevngode med Odd. Det er ganske mange lag i Eliteserien som vi skal kunne hamle opp med. Vi er bedre rustet nå enn vi var på samme tid i 2015 (forrige opprykk til Eliteserien), sier Vegard.

Selv om det nærmer seg starten på årets serie, er ikke eksperimenteringen helt over for Vegard og resten av trenerteamet.

- Det er et par posisjoner og spillere vi fortsatt prøver oss frem med. Samtidig er det fint med et par poteter i laget. Willam Sell, Andreas Hellum og Jokke har blitt testet i flere roller, sier Vegard.

Jobber med nye spillere

Hovedtreneren har lenge vært klar på at han ønsker seg inn en keeper, i skadefraværet til Sosha Makani. Og en ny spiller på midtbanen. Klubben jobber med flere alternativer og håper å ha noe klart innen sesongstart.

- Vi prøver å finne en best mulig keeper og føler vi har god tid. Det samme gjelder en midtbanespiller, men det er vanskeligere enn keeper. Der må vi i større grad finne en som passer inn hos oss, sier Vegard.

Henrik Gulden er ute hele vårsesongen med skade i leggen. Sosha Makani er i opptrening etter korsbånskade. I tillegg blir ikke Sondre Liseth med til Skien da han trøbler med en vond fot.

Annonse fra Eliteserien: