Bare nesten mot Glimt

De høytflyvende serielederne var nær ved å gå på årets første poengtap da de gjestet Consto Arena lørdag ettermiddag.

For tverrliggeren rister antakelig ennå etter Andreas Hellums skudd da det var gått nær 87 minutter av kampen. Så nær var Mjøndalen å utlikne Bodø/Glimts tremålsledelse, men det ble tap til slutt.

De gule fra Nordland åpnet best, og var suverene i første omgang. Angrepsbølgene deres ville vært mer enn tilfredsstillende selv for den mest erfarne australske surfeentusiast. Men det var likevel Mjøndalen som kom til den første store sjansen da Fredrik Brustad kun traff nettveggen etter et flott innlegg fra Lars Olden Larsen da det var spilt omkring ti minutter.

23 minutter var gått da gjestene tok ledelsen. Som vanlig var de ekstremt raske på kontringer, og det tok ti sekunder fra Patrick Berg vant ballen på egen halvdel og fant Fredrik Bjørkan. Han fosset oppover venstrekanten og la inn i midten, hvor vi glemte bort Philip Zinckernagel. Den danske eleganten satte ballen iskaldt i mål bak en sjanseløs Sosha Makani. Dermed ledet gjestene oppskriftsmessig.

Men vertene svarte umiddelbart. Ibrahim Shuaibu brøt på egen banehalvdel og fant spisskollega Fredrik Brustad før han selv la inn turbogiret og fosset mot mål. Ballen fikk han tilbake, men dessverre satte han avslutningen på feil side av stolpen. Nå hadde vi hatt to kjempesjanser, men lå likevel under.

Glimt fortsatte også med sin hurtige angrepsfotball, og var farlige frempå igjen etter 35 minutter. Heldigvis for oss fikk imidlertid ikke spissvikar Victor Boniface stokket beina a han skulle avslutte.

Men det var likevel han som skulle øke gjestenes ledelse og fastsette pauseresultatet til 0-2. Han ekspederte ballen enkelt i mål da han kom alene etter en ny målgivende pasning fra Zinckernagel, og det var spilt rundt 40 minutter.

Mjøndalen trykte inn en dødball rett før pause, men skåringen ble korrekt annullert for offside. Dermed gikk lagene til pause med det som så ut til å bli en ny seier for laget fra byen hvor Nordlandsbanen stopper. Men skulle Mjøndalen komme tilbake og stoppe dette toget?

Det så ikke umiddelbart sånn ut i andre omgang. Etter syv minutters spill fikk Bodø/Glimt straffe da Jens Petter Hauge løp rett inn i Markus Nakkim. Avgjørelsen virket tvilsom, og kanskje skjedde rettferdigheten fyllest da Sosha Makani lå i full strekk nede ved stolperota og holdt Zinckernagels forsøk unna å passere streken.

Var dette vitamininnsprøytingen hjemmelaget trengte for å komme inn igjen i kampen? Umiddelbart så det nok ikke sånn ut. Tre minutter etter straffesparket stormet Jens Petter Hauge etter ballen inn på vertenes banehalvdel. I ryggen hadde han Dagur Dan Thórhallsson, men vår islandske debutant (fra start) klarte ikke hindre hurtigtoget i å lobbe ballen over en utrusende Sosha Makani.

Da så det kjørt ut for Mjøndalen. Men vi har også dansk dynamit i laget. Tonny Brochmann tok tak i kampen straks etter avspark, og dagens kaptein dundret inn reduseringen kun halvannet minutt etter gjestenes tredje skåring. Dette var en virkelig vitamininnsprøyting. Sondre Solholm Johansen ville klart å sette inn et frispark dersom han hadde hatt større sko i det 64. minutt (men vi snakker da såpass store sko at det nok ville vært rimelig hemmende for ham i løpedueller).

Friske innbyttere skulle også markere seg i denne kampen. Sondre Liseth var en av de som kom inn, han for en sliten Brochmann, som hadde vært overalt i løpet av kampens første 65 minutter. Han bidro med å holde på ballen i angrep mens vi fikk spillere etter i vårt angrepsspill. Hordalendingen leverte et svært godt innhopp og var kanskje den viktigste spilleren vår i denne fasen av kampen. Vi fortsatte å trykke på, både i banespill og på dødballer, og presset serielederne hardt.

Det var spilt 81 minutter da vi igjen satte ballen bak gjestenes målvakt, men igjen ble vi avblåst for offside. Nok en gang var nok dette korrekt. Dog tok ikke dette motet fra Mjøndalen, og i det 84. spilleminutt skåret Vetle Dragsnes på et skudd som målvakt vel strengt tatt burde klart å holde utenfor. Men mål er mål, og vi jaget utlikning.

Nærmest kom vi et par minutter etter da unge Andreas Hellum (også han for dagen innbytter) dundret ballen i tverrligger fra kort hold. Men vi skulle ikke klare å utlikne, og dermed tapte vi vår fjerde kamp på rad.

Nye sjanser kommer, og dagens andreomgang var langt ifra noe å skamme seg over. Nå venter en treningsuke, noe som nok er kjærkomment både fysisk og psykisk for både spillere og støtteapparat, før turen går til Sandefjord neste søndag.

Mjøndalen - Bodø/Glimt 2-3 (0-2)