Banket inn seieren

To cornermål avgjorde bunndramaet mot Ranheim.

Før kampen var én ting klinkende klart: vinn eller forsvinn. Kampen mot Ranheim måtte Mjøndalen vinne for å ha en sjanse til å bli værende i Eliteserien.

Vegard Hansen ga de samme elleve som startet mot Odd tillit på nytt. Bergström og Gauseth startet på topp og fireren på midten bestod av Silfwer og Aasmundsen sentralt og med Jokke og Brochmann på flankene.

Periodevis trøkket Mjøndalen Ranheim godt inn i egen boks og fikk noen sjanser og en rekke cornere. Men hjemmelaget sleit med å omsette dette i mål. Så plutselig utnyttet Ranheim en feilplassert MIF-forsvar og tok ledelsen.

Ikke lenge etterpå kjørte de brune et cornertrekk hvorpå Aasmundsen blir løpt ned i feltet. Dommer Svein Oddvar Moen pekte resolutt på straffemerket. Brochmann satte straffa midt i mål og utlignet til 1-1. Det var også pauseresultatet.

Andre omgang fikk ingen god start for de brune. Ranheim kom nære et nytt ledermål, men så tok Dragsnes med seg ballen langs hele linja opp til Ranheim-målet og ordnet corner. Silfwer svingte ballen inn på bakre stolpe. Der headet innbytter Brustad ned til Gauseth som tverrvendte og skøyt på nærmeste stolpe og i mål. 2-1.

Kort tid etter var det corner fra samme side. Denne gang går ballen mot første stolpe og Solholm Johansen (bildet) raget minst en meter høyere enn alle andre og banket inn i 3-1.

Da var det fortsatt 20 minutter igjen av kampen og Ranheim gira opp i håp om å hente igjen forspranget. Men MIF-forsvaret rydda opp gang etter gang. Til slutt ble det en nokså komfortabel seier og full jubel sammen med en alltid sterk supportergjeng.

Tre poeng løftet Mjøndalen opp fra nedrykk til kvalik-plass med to kamper igjen. Men det er tett som hagl i bunnen og derfor blir hvert eneste spark på ballen viktig i de to neste kampene. Neste oppgjør er borte mot Stabæk søndag 24. november. Møt opp, alle som én.