Årsbeste da Skjetten ble knust

MIF2 leverte sin beste kamp for året da laget vant hele 4-0 borte mot tabelltreer Skjetten lørdag ettermiddag.

For det var ikke gitt at det skulle bli tre poeng. Skjetten lå høyt oppe på tabellen og slo serieleder Gjelleråsen i sist kamp, og ved kampstart fryktet nok enkelte i støtteapparatet at det kunne bli mange baklengs siden størrelsesforskjellen mot et urutinert MIF2-forsvar var markant.

Men – fotball er ikke matematikk. MIF2-ungguttene – anført av veteran Kent Håvard Eriksen – kunne nemlig utfordre hjemmelaget på balltempo og bevegelse på en våt og helt nylagt kunstgressbane på ett av få steder i Norge som har et postnummer som rimer med stedsnavnet. Og de fryktløse gjestene gikk respektløst rett i strupen på vertene. Kampen var kun fire minutter gammel da Skjettens målvakt måtte plukke ballen ut av nettet.

Birhats fjerde for året

MIF2 nektet Skjetten å stå høyt, og ballen havnet ut på høyre side. Innlegget traff Birhat Niwar, som kompenserer godt for det han mangler i centimeter ved å vite til enhver tid hvor han skal befinne seg i feltet. Hodetstøtet var perfekt, og Skjetten kunne ikke gjøre annet enn å se at ballen endte sikkert i nettet. Dermed ledet bortelaget på Skjetten Stadion.

Ledelsen skulle vise seg å være alt annet enn tilfeldig. Snaut åtte minutter var spilt da MIF2 igjen vant ballen på egen banehalvdel og lot det gå fort i lengderetningen. Litt tilfeldig endte ballen hos Daniel Skare, som var gjennom forsvaret. Alene med målvakten gjorde han ingen feil, og akkurat idet kampuret bikket åtte minutter stod det 0-2 på Skjetten Stadion.

Og MIF2s mange unggutter nektet å senke kvaliteten i kampen. Mot fysisk robuste motstandere gjorde de fire bak ingen feil, og i tillegg til å forsvare seg godt, var alle fire bak viktige i oppbyggingen av spillet. Det høye balltempoet skulle også tvinge hjemmelaget til å lage en del frispark. 26 minutter var spilt da det skjedde i god posisjon for MIF2. Fra 24 meter klemte Tobias Bjørnstad til det han er kar for, og ballen smalt i tverrliggeren etter at Skjettens målvakt så vidt fikk en finger eller to på den.

Corner er mål

Dermed ble det hjørnespark til gjestene. Bjørnstad ruslet ut for å ta det også og slo en høy ball innover mot bakre stolpe. Der stod Andreas Arnesen, og den målfarlige høyrebacken fikk en perfekt touch på ballen – og igjen lå ballen i nettet bak Skjettens målvakt.

Også resten av omgangen dreide seg om gjestene, men det ble ikke flere mål. Ikke slik å forstå at MIF2 ikke produserte flere sjanser, for blant annet var Birhat Niwar igjen svært nær å lage sitt andre for dagen da han kom i fin posisjon til å avslutte etter 32 minutter, men ballen snek seg da på (for oss) feil side at stolpen. Minuttet etter kom Skjetten til sin største sjanse også da de headet i tverrliggeren (dog, den hadde nok Erik Hejer tatt dersom ballen hadde gått under), men det skulle bli med 0-3 til pause etter en omgang som enkelt kan karakteriseres som årsbeste for MIF2.

Andre omgang skulle ikke bli særlig annerledes. Skjetten var litt mer med defensivt, men MIF2 fortsatte å produsere sjanser, samtidig som hjemmelaget var småfarlige kun på dødballer. Kent Håvard Eriksen var farlig frempå ved flere anledninger, men for små føtter og en kjemperedning fra Skjettens målvakt da odølingen kom alene gjorde at hærføreren måtte gå av banen uten skåringer.

Nummer fire på overtid

I stedet var det unggutta som igjen skulle få betalt i form av mål da Frank Bamenye førte ballen i enda et angrep snaue minuttet på overtid. Ute til venstre fant han Varon Gosal, som la inn i feltet på første berøring. Der lurte Magnus Bækken, og hallingen satte sikkert inn ettermiddagens fjerde mål for MIF2. Med det var Skjetten-kista ettertrykkelig spikret igjen, og ikke lenge etter kunne de få slippe mer av ydmykelsen da dommeren gav sitt sluttsignal.

Firemålsseier på bortebane mot et av topplagene er en virkelig selvtillitsinnsprøytning for dette MIF2-laget – og endelig fikk vi også vist hva som bor i oss. I dag var det ikke lett å utrope dagens beste MIF-spiller, for samtlige som var på banen med det brune emblemet på brystet leverte en fortreffelig innsats. Tidligere i sesongen har vi kanskje fått dårlig betalt, men ideen med fotball er å skåre mål. I dag klarte vi det, og da er det få som stopper oss på dette nivået. Nå er det bare å jobbe videre, for om en uke er det ny kamp da Bossekop kommer sørover. Avspark er lørdag 28. mai klokken 15!