- Åpningskamper er spesielle

Vegard Hansen om Arendal, troppen og forventningspresset.

Annonse:

Med noen få timer igjen av overgangsvinduet gjorde Mjøndalen to grep. Inn kom Strømsgodset-stopper Sondre Solholm Johansen (21) og ut går tredjevalg på keeperplassen, Kristoffer Bjørløw Solberg.

- Sondre er en stor og sterk midtstopper. Med Quint Jansen skadet og Ulrik Arneberg usikker, så trengte vi flere alternativer bakerst. Nå er vi godt forspent. Sondre passer i tillegg profilen godt både som typer og som spiller, sier Vegard Hansen.

Uforutsigbart Arendal

Drøy to døgn gjenstår til serieåpninga på Isachsen stadion. Vegard hevder han sover godt om nettene, men veit at nervene kommer når dommeren blåser det hele i gang.

- Alltid litt spesielt med den første kampen. Nå møter vi et nyopprykka lag og da er det gjerne ekstra uforutsigbart. Vi forventer å ha ballen mest og spille de lave. Så gjelder det å bryte igjennom og få trøkk inne i boksen, samtidig som vi står imot overganger, sier han.

I vinter staket trenerteamet ut kursen for 2017 og nå mener Vegard at de har fått rettet opp manglene fra i fjor.

- Vi har en bedre, mer solid og bredere tropp. Og vi har trent hardere. Vi trengte også mer fysikk, som vi har skaffet oss i form av blant andre Simonas, Quint og Sondre. Så på den måten er vi bedre rustet enn på samme tid i fjor, sier han.

Favorittstempel

De fleste brune tilhengerne forventer nok seier i åpningskampen. Det forstår hovedtreneren godt.

- Vi er favoritter og det lever vi godt med. På sitt beste er kanskje Arendal jevngode med oss, men presterer vi maksimalt skal det være veldig vanskelig å ta poeng her, sier Vegard.


Annonse fra Obos-ligaen: