Ansatte ny fysisk trener

Mjøndalen spisser kompetansen og ansetter ny fysisk trener.

Annonse:

Ulrik Karlsson er siste skudd på trenerstammen i Mjøndalen. 26-åringen kommer inn som en rendyrket fysisk trener som skal håndtere den fysiske treningen til a-laget.

- Ulrik er en kjempefin type med god kompetanse. En kjempesignering. Vi er veldig glad for å få han inn i trenerteamet for å avlaste Eirik Pettersen, som er både fysio og fysisk trener i dag, sier Vegard Hansen.

Årsaken til nyansettelsen er såre enkel: Mjøndalen ønsker mer løpskraft i laget.

- Løpskraft har høy prioritet når vi skal utvikle spillestilen vår og for å klare det kreves det økt fokus og intensitetsstyring. Jeg vil kalle det en retningsforandring i Mjøndalen. Vi strammer til skruen og målet er ha bedre fitness, lavere fettprosent og mer kraft i alt vi gjør til seriestart, sier Hansen.

Karlsson kommer fra jobben som fysisk trener i Toppserie-klubben Kolbotn. I tillegg studerer han ved Norges Idrettshøyskole hvor han leverer sin masteroppgave i mai.

- Det jeg kan bidra med er enda mer individuell oppfølging og gi teamet større kapasitet enn det Eirik har maktet ved siden av å være fysioterapeut. Målet er at Mjøndalen trener hardere og smartere uten å øke skaderisikoen, sier Karlsson.

Annonse fra Obos-ligaen: