- Aldri vært så glad

Mjøndalen rykket opp til Eliteserien. Vegard Hansen var en rørt trener etter seieren over Florø.

Annonse:

Se video fra opprykksdagen:


Mjøndalen fikk en drømmestart i den avgjørende opprykkskampen mot Florø. Da klokka så vidt hadde bikket tretti minutter ledet de brune med to mål etter to scoringer av Olivier Occean.

- Da følte jeg meg nogen lunde trygg og håpet da at Florø skulle gi opp, men andre omgang ble mye mer spennende enn jeg hadde håpet. De skapte ikke mange sjansene, men hadde et trykk på oss. Viking og Aalesund ledet sine kamper, så vi visste at uavgjort ikke ville holde til opprykk. Da fryktet jeg en scoring imot og var veldig nervøs, sier Vegard Hansen.

Gledesscener

Mjøndalen red av stormen fra allerede nedrykksklare Florø. Og da dommeren blåste av kampen var opprykket en realitet. Mjøndalen skal spille i Eliteserien i 2019.

- Jeg kjente en enorm glede. Jeg har kanskje aldri vært så glad og følte en utrolig tilfredsstillelse. Og jeg ble rørt da jeg så hvor mye det betydde for folk rundt klubben, både de tilreisende supporterne og folkehavet som ventet oss i Mjøndalshallen senere på kvelden, sier Vegard.

Forrige opprykk kom nærmest ut av intet, etter å ha vært store underdogs mot Brann i kvalifisering. Denne gangen hadde Mjøndalen det i sin hule hånd flere runder før slutt, men klarte ikke avgjøre før i den siste runden.

- For første gang rykker vi opp etter at det har vært store forventninger til oss. Eksperter, og ikke minst mjøndølinger, har hatt trua på oss og ga oss et favorittstempel tidligere i høst. Dersom vi ikke hadde rykket opp hadde det vært et personlig nederlag. Med to matchballer, så ville det blitt tungt å ryke nå, sier Hansen.

Mindre klubb

Før sesongen var det de færreste som trodde at Mjøndalen skulle vært ett av de to lagene som lå øverst etter endt sesong. Aalesund, Sogndal og Viking lå høyt på de fleste tips.

- Da Ranheim slo ut Sogndal i fjor høst skjønte vi med én gang at det kom til å bli et tøft år i OBOS-ligaen. Vi hadde da tre klubber å kjempe mot som nettopp hadde rykket ned fra Eliteseiren samt Sandnes Ulf, som alltid har ambisjon om å kjempe i toppen. En knallhard konkurranse mot store klubber fra større steder enn Mjøndalen. Så jeg er veldig stolt over det vi har prestert, med et mindre budsjett enn de fleste i toppen. Det er ganske godt gjort og ingen selvfølge, så jeg er veldig glad og stolt nå, sier Vegard.

Etter at opprykket hadde blitt feiret utover søndagskvelden, trakk Vegard tilbake på kontoret rundt klokka to på natta. Foran PC-en nøt han overskriftene fra seieren i Florø og gjorde unna noen arbeidstimer som fersk Eliteserie-trener. Selv om det var årets siste kamp, skal statistikk føres inn og kampen skal evalueres.

- Jeg har ikke noe liv utenom fotballen, så for meg er det naturlig. Planleggingen av neste sesong er allerede i gang, men vi har satt noen ting på vent når det gjelder spillerlogistikk. I de neste ukene nå er fokuset vårt kun på de spillerne som har sørget for dette opprykket. Vi er fornøyd med alle sammen og de skal få nyte denne tiden, sier Vegard.

Annonse fra Obos-ligaen: