Adrian på vei opp og frem

Endelig fikk Adrian Hansen sjansen av sin far og kunne debutere i Eliteserien.

Annonse:

Både Sondre Solholm Johansen og Markus Nakkim får mye skryt for sitt spill i MIF-drakta. Men bak de to midtstopperne ligger Adrian Hansen, sønnen til hovedtrener Vegard Hansen, i vannskorpa. Søndag 4. juli fikk han endelig sin debut i Eliteserien.

De som følger Mjøndalen tett, har lagt merke til den høyreiste midtstopperen som gikk gradene i Konnerud før han ble gjenforent med sin far. Og selv om det er pappa som er trener for den unge Konnerud-gutten, kan det ikke sies å ha vært noe favorisering når det har gått to år fra debuten for A-laget i cupkamp mot Pors til debuten i Eliteserien kommer.

- Det var stort å endelig få debutere i Eliteserien, og ikke minst var det veldig gøy. Så var det synd at vi ikke fikk et resultat på slutten, sier Adrian etter debuten, hvor bruntrøyene tapte 2-1, men holdt på å rane med seg et poeng helt på tampen.

Ikke pappa som bestemmer

Og pappa Vegard forteller at det faktisk ikke er han som tok avgjørelsen om å slippe til Adrian.

- Nei, akkurat når det gjelder Adrian så er det resten av trenerteamet som tar avgjørelsene siden han tross alt er sønnen min. Så det var de som bestemte at han skulle innpå mot Lillestrøm, forteller Vegard, som også legger til at sånn blir det frem til guttungen eventuelt er så god at han er udiskutabel i førsteelleveren.

Adrian mener at han og faren løser rollefordelingen bra.

- Vi er begge profesjonelle, og selv om det fortsatt er litt rart, så har jeg blitt vant til at han er sjefen min. Noen tenker kanskje det er en fordel å ha faren sin som sjef, men det er kanskje tvert imot. Han må være dønn sikker på at jeg er klar og god nok når jeg skal spille, ellers tenker noen sikkert at han favoriserer meg. Men han får god hjelp av trenerteamet rundt seg også til å ta de vurderingene, forteller Hansen junior.

Spilte seniorfotball som 15-åring

Adrian vokste opp på Konnerud og spilte for Konnerud IL i barndommen. Allerede som femtenåring debuterte han for A-laget der, som lå i fjerde divisjon, men sommeren 2018 meldte han overgang til MIF, hvor det raskt ble spill både for juniorlag og MIF2 i Norsk Tipping-ligaen. Og sommeren 2020 skrev han under proffkontrakt, før han ble utlånt til Fram Larvik i PostNord-ligaen.

Men hvordan beskriver han seg selv som fotballspiller?

- Jeg er en duellsterk midtstopper som gjerne liker å ta med meg ballen fremover. Styrkene mine er at jeg er god på hodet og med ballen i beina i tillegg til at jeg er rask.

- Kan bli bedre enn jeg var

Vegard legger til at sønnen har alle muligheter til å bli en bedre spiller enn han selv ble på sitt beste:

- Han jobber hardt og er veldig lidenskapelig interessert i fotball. Adrian trener godt og vet hva som skal stå i fokus. Han er fotballsmart og har i tillegg til det han selv trekker frem gode langpasninger og et godt blikk.

Sjefen peker også på de mentale egenskapene sønnen har som fotballspiller:

- Han gjemmer seg ikke bort når han gjør feil, men står heller frem og tar ansvar når det skjer. Ikke alle fotballspillere har den egenskapen, skryter han.

Vegard påpeker også at Adrian er flink til å trene styrke. Det er helt nødvendig for en spiller på 195 centimeter som med det er A-troppens høyeste. Da er det lett å få vonde knær, men god styrketrening kan forebygge det. 

Guttedrøm: Spill i England

Vegard ble proff i England og Norgesmester, men mener at Adrian har potensiale til å bli bedre enn han selv ble. Hvilke ambisjoner har Adrian selv for karrieren?

- I hovedsak er målet å leve av å spille fotball, men det er alltid noen delmål på veien. Det første målet nådde jeg da jeg skrev under proffkontrakt. Så er det bare å være tålmodig, jobbe hardt og håpe at mulighetene kommer etter hvert. Ellers har jo også jeg en guttedrøm om å spille i England, forteller han.

Det er ingen hemmelighet at Vegard Hansen er relativt interessert i fotball, for å sitere Arne Scheie om seg selv. Og Adrian legger ikke skjul på at det ble mye fotball i oppveksten når de var sammen.

- Vi har alltid sett og spilt mye fotball sammen. I underbevisstheten har jeg nok også lært mye av ham, forteller Adrian som tidlig fikk være med pappa på jobb og inn i garderoben både på hjemme- og bortekamper.

Fotball døgnet rundt i flere generasjoner

At det går i fotball døgnet rundt i familien Hansen er altså ikke noe nytt. Og tidlige besøk i garderoben var også noe Vegard ble vant med selv fra tidlig alder. Hans far Kjell-Ivar Hansen, som dermed er Adrians bestefar og var storskårer i Vikersund i en årrekke, forteller at han ofte tok med seg sønnen både på trening og kamp. Her fikk Vegard være med i garderoben og prate med heltene, en arv han altså videreførte til sin egen sønn.

Kjell-Ivar forteller også at både sønn og barnebarn var interesserte i fotball i svært ung alder. Særlig Vegard var ekstremt tidlig ute med å skulle spille fotball:

- En gang skulle det være lokal fotballturnering her i Vikersund. Vegard var en fem-seks år gammel og ville være med grendelaget til Brunes, hvor vi bor. Han var spent kvelden før og fikk nesten ikke sove. På morgenen stod han opp tidlig og tok på seg ei drakt som var altfor stor. Men da vi kom frem, så han hvor store de andre gutta var, så da turte han ikke gå ut av bilen, ler han.

Men fotballinteressen i familien Hansen ser ut til å betale seg. Adrian banker på døra til Eliteserien nå, og bare tiden vil vise hvor langt han kommer. Første etappe, å debutere på øverste nivå, er altså tilbakelagt, og det blir spennende å følge ham videre. Alle MIF-tilhengere kan i alle fall være trygge på at talentet røktes på best mulig vis.

(Artikkelen presenteres i samarbeid med bygghjemme.no)

Annonse fra Eliteserien: