Takk for meg

Ingen har gått trinnene så kjapt i Mjøndalen som Lier-gutten, Sondre Granaas. Fra bredde på Stoppen, via Akademi, proffkontrakt, rekruttlag og i år - A-lag. Det vesle, fotrappe balltalentet har ikke brukt stort mer enn ett år på hvert trinn – og nå er han klar for neste.

Annonse:

Tusen takk

Jeg har hatt mange fantastiske år i Mjøndalen Fotball både i Sparebanken Øst Akademiet og på A-laget. Jeg tar med meg lærdom, oppturer og glede fra alle menneskene i og rundt klubben. Det er frivillige, supportere, 3050 og hele bygda som har gitt meg energi og støtte. Det minste jeg kunne gjøre var å takke dere etter kampene for å vise hvor mye det betyr at dere faktisk møter opp.

Tusen takk til hele laget. Dere er et utrolig godt lag, og enda bedre lagkamerater. Et samhold og en garderobe jeg bare har gode minner fra. Kommer alltid til å følge med på og heie på dere.

Mest av alt. Kevin, Bjarne, Eirik og resten av trenerteamet. Tusen takk for tillit, gode tilbakemeldinger og et fantastisk grunnlag for meg videre.

Lagånd, Innsats og Kameratskap må alltid gå foran.

Sondre

Talenter fra Lier

I august 2019 var Sondre Milian Granaas med på Stoppen-laget som banket Mjøndalens G14 lag 8-0. Sammen med ham i lagoppstillingen fant vi Andreas Fotland og Truls Natland Karlsen. August året etter hadde Granaas og Fotland ikledd seg den brune drakta, og sommeren 2021 var trioen fra Stoppen igjen samlet når Mjøndalen slo Konnerud 7-1. 

Allerede samme år fikk Granaas sin første kamp på seniornivå for MIF2, dagen etter han sto til konfirmasjon. I 2022 ble proffkontrakten signert, første runde av sesongen 2023 fikk han sitt første innhopp på A-laget, og seks dager senere sin første kamp fra start. Etter det har han vært en fast og viktig brikke på årets A-lag. 

Med denne historien er det lett å glemme at Sondre nylig fylte 17 år.

Gode gener og en god skole

Mjøndalen var langt fra noe nytt bekjentskap for Sondre i 2019. Han hadde hospitert på Sparebanken Øst-akademiet siden han var 12 år, og var nok ikke helt upåvirket av sin far Lars når valg av klubb falt på Mjøndalen. Det gikk litt under 10 år fra pappa rundet av sin karriere som toppidrettsutøver i Mjøndalen, før sønnen fulgte i hans fotspor på A-laget.

«Jeg synes alle med et brunt hjerte bør være ekstra stolte i dag. Vi selger en lokal unggutt til en av Norges aller beste klubber. Dette er en enorm annerkjennelse for Mjøndalen Fotball» Sier daglig leder Håvard Kleven. 

En annen som er full av lovord til både Sondre og Sparebanken Øst-akademiet er Kevin Nicol.

«En ting er å være klar for et innhopp i OBOS i en alder av 16, noe helt annet er å være moden nok til å ta ansvaret med å ikke bare være en del av startelleveren, men å faktisk bli en viktig brikke på laget – det er imponerende! Sparebanken Øst-akademiet har gjort fantastisk jobb, og kan være stolte av det de får til. Forhåpentligvis vil Sondres historie, og akademiets gode jobb være en inspirasjon for andre unge gutter og jenter i klubben.» - forteller Kevin og fortsetter: «Sondre er allerede en spiller med kvaliteter på et høyt nivå, i tillegg tar han til seg lærdom utrolig fort, og evner å omsette teori til praksis allerede i neste kamp eller trening. Med alderen kommer han også til å bli fysisk sterkere, og da skal det bli spennende å se hvor langt han faktisk kan nå.» 

Vi ønsker Sondre lykke til videre i karrieren!

 

Annonse fra Obos-ligaen: