1. runde i NM på Kollen Road

Vegard Dokken, Amahl Pellegrino, Tokmac Nguen, «Kinny» Grewal, Bajram Ajeti og Erik «Myggen» Mykland har en ting felles: De har alle spilt for torsdagens motstander i NM – Åskollen FK. I tillegg har alle, bortsett fra «Myggen», også spilt i brunt.

Annonse:

Gamle kjenninger

Amahl og Tokmac mer eller mindre trådte sine barnesko i Drammensklubben, mens det vel neppe er noen fornærmelse for de øvrige å si at de kom til klubben i den andre enden av sine karrierer. Vegard og Erik er det liten risiko for å møte i noen NM-runde, men «Kinny» og Bajram er begge fortsatt i høyeste grad aktive i Åskollen. Ingen av de var imidlertid i troppen siste kamp, så det er mer usikkert om vi møter de på banen. Eller har de bevisst spart sine tilårskomne kropper til nettopp denne anledningen?

Kraftpakken Ajeti, oppvokst på Stenseth, kom til klubben i forkant av denne sesongen. De har jaktet Bajrams signatur i lengre tid, og har store forventninger til at han leverer mål. Så langt har han scoret to mål på tre kamper, men han har ikke vært i troppen siden 22. april. Grewal har vært i klubben siden mai 2019, og har totalt fått 32 kamper i gul og svart drakt, i en periode hvor 1,5 sesong forsvant på grunn av Corona. Klubben selv omtaler vår gamle venn som en solid spiller, uten å utgjøre noen stor trussel for motstanders forsvar: «Kinny har vist seg å være en solid spiller for oss, men med 1 mål på 31 kamper til tross for at han har fått være fuss i alt ligger nok ikke kveldens motstanderforsvar søvnløse med det første.» - skrev de i forkant av kampen mot Konnerud nylig. Det er med andre ord mye som tyder på at den Kinny vi ble glad i, fortsatt er den samme gamle.

41-3 og åtte seire av åtte mulige

Åskollen steg jevnt og trutt i seriesystemet fra 7. divisjon i 1993 til 2. divisjon i 2009. De spilte i 2. divisjon så sent som i 2015, men var tilbake i 5. divisjon i 2017. Fra 2008 til 2016 som en del av Drammen FK. I 2019 rykket de opp igjen, og 2022 er tredje sesong i 4. divisjon. Så langt ligger de godt an til å ta enda ett skritt til oppover i divisjonene.

Etter seks runder topper de i dag 4. divisjon med 18 poeng og 36-2 i målforskjell. I tillegg har de vunnet kvalifiseringskampene til NM med 2-0 og 3-1. Det er med andre ord et lag i medvind og med god selvtillit vi møter på Kollen Road.

Annonse fra Obos-ligaen: