Vellykket treningsleir i Spania for akademiet

Sol, fantastiske gressbaner og mange kvalitetsøkter oppsummerer store deler av vinterferien for de 3 øverste lagene i akademiet

Annonse:

Mandag kveld tok de 3 eldste lagene i akademiet flyet ned til Malaga og nærmere bestemt Estepona. Fra Mandag til Lørdag besto dagene av lange fotballøkter, fysisk trening, kamper og restitusjon. Lagene bodde på Ona Valle Romane Golf & resort og hadde en 20 minutters kjøretur til treningsanlegget i Sotogrande. Her finnes det 8 strøkne gressbaner som holder et høyt internasjonalt nivå. 

Stian Bråten (hovedtrener U16) forklarer noe av nytteverdien ved en treningsleir som dette:

- Det er mye læring i å ha en sånn samling gjennom en hel uke. Det ene er det fotballfaglige som skjer på felt. Man får tid til å jobbe med både lag og individ på fantastiske fasiliteter. Det andre er alt det andre som må læres utenfor treningsfelt for å optimalisere kommende økter. Da snakker vi om kosthold, søvn og energibruk mellom økter. 

 

DSC02890.jpeg
Bilde av trener Stian Bråten og spiller Lucas Santana Tetlie
DSC02579.jpeg
Bilde av Ware Natana på treningsfelt

 

Spansk motstand

U16 spilte kamp mot FC Marbella der kampen endte 2-2 der MIF styrer det meste av banespillet. U18 møtte Lincoln red imps (U21) som er det fremste laget i Gibraltar. Her fikk MIF et tøft resultat mot seg (12-2), men klarer imponerende mye å holde ball i laget mot 4 år eldre motstand. U21 møtte Real Balompedica Linense - der MIF til slutt vinner 5-2. Mange gode angrep og flotte mål - der prestasjonen totalt sett er veldig god. 

Lars Granaas (hovedtrener U21) forteller litt om motstanden i Spania:

- Det er alltid fint å få utenlandske referanser. Man møter motspill med en annen tilnærming til spillet både mentalt og strukturelt. Vi er opptatt av prestasjon i akademiet, og vet at spanske lag ofte er glad i å bruke ball og holde possession. Man kan alltid lære noe av alle, men samtidig ser vi at jobben som gjøres i MIF om dagen er på et høyt nivå.

 

DSC03007.jpeg
Bilde av trenere som var med til Spania

Håper på tradisjon

Sivert Olsen (Hovedtrener U18) håper dette blir en tradisjon:

- Det er første gang vi gjør noe sånt i Sparebanken Øst akademiet. Dette gjennomføres med stor suksess, og vi håper dette blir en tradisjon i mange år fremover. Det skjer mye læring på en sånn tur - både som spiller og menneske. At vi klarer å få til noe sånt viser stegene klubben og akademiet tar i forhold til spillerutvikling. 

DSC02928.jpeg
Bilde av keeperne Kristoffer Juul (2010) og Erik Lier (2008)

 

Annonse fra Obos-ligaen: