LED lys

Vi tar miljøet på alvor – og bringer sola til Solløs

Halogenlysene begynner å bli utdaterte, og sammen med Sparebanken Øst tar vi ansvar for å bli enda mer miljøvennlige. Det er kanskje ikke sola vi skrur opp i hvert hjørne, men de nye LED-lysene vil lyse opp mørke vinterkvelder på Consto, og deler av nabolaget på Solløs – med mer lys, og mindre varme.

Annonse:

Besparelser for miljøet – og for oss

Samtidig med at myndighetene setter krav til bruk av LED-lys, begynner det også å bli vanskelig å få reservedeler til løsningen vi har i dag med halogenlys. Et LED-lys varer lenger, og trenger i tillegg kun en brøkdel av energien for å produsere samme mengde lys. Strøm spart, er penger spart – og begge deler er, som vi vet, knappe ressurser.

«Med det nye anlegget vil vi kunne gi langt bedre lys enn hva vi kan i dag, til en rimeligere pris», sier en meget fornøyd driftssjef, Petter Tallaksrud.

Det å bruke penger for å fikse på en gammel, kostbar løsning, er derfor dårlig butikk. – Men det er langt fra gratis å bytte ut hele anlegget. 

Sparebanken Øst gjør det mulig

Adm. dir. i Sparebanken Øst, Pål Strand, fremhever bruken av Consto, som en avgjørende årsak til deres store bidrag. Consto Arena er ikke en ren elitearena, forbeholdt voksne, profesjonelle utøvere. Klubbens storstue er et møtested for hele bygda, og en arena for alle – også for barna i bredden. Når bidraget i tillegg er med på å gjøre Consto til et enda grønnere stadion, var det lett og hyggelig for oss å kunne si ja til søknaden, sier Strand.

Styreleder i MIF Fotball, Tom Henrik Rogstad, er veldig glad for den store tildelingen. «Dette vil redusere strømkostnaden vesentlig, samt at utøvere både i breddefotball og toppfotball, får langt bedre lys på kamper og treninger. Denne tildelingen fra Sparebanken Øst gjør at nytt lysanlegg blir tilnærmet fullfinansiert, og det er helt avgjørende for oss», sier Rogstad. 

Mykje lys og mindre varme

Færre watt betyr også mindre varme for kråkene, og kanskje også for våre gode naboer? Vi håper likevel at fotballglede fra barn, unge og voksne på Consto vil spre mer varme enn gamle halogenlys, for fotballglade venner på tribuner og terrasse – og for kråka på taket.

Vårt mål er å lage små økologiske fotspor, med å sette tydelige avtrykk i norsk fotball.

 

SPO1.8-til-LED-1024x1024.jpeg

 

Annonse fra Obos-ligaen: