U15 på nytt elitetiltak

Mjøndalens U15 var i helgen på elitetiltak for 03-kull i Lillestrøm i regi av NTF.

Helgen begynte med kamp mot Aalesund (kretslag Sunnmøre). Mjøndalen står høyt og lykkes flere ganger med å vinne ballen høyt i banen, men kommer aldri til de helt store mulighetene. Kampen blir preget av to lag som har mye vilje i spillet sitt, det fører til mange frispark og ikke alltid like imponerende spill. Aalesund hadde mye fart på topp, men Mjøndalen håndterte dette på en god måte. Aalesund får også et mål annullert etter at spissen sparker ballen ut av hendene på Mjøndalens keeper. Kampen ender til slutt 0-0 som kan sies å være et rettferdig resultat. Det var to lag som ville mye men ikke klarte å sette mulighetene sine i mål.

Lørdagens andre kamp er mot Bodø/Glimt (kretslag Nordland). Kamp bølger frem og tilbake i starten og lagene er jevngode. Mjøndalen var forberedt på raske vinger hos Bodø og hadde god kontroll bakover i første omgang. Bare sekunder før pause tar en av Bodø´s midtstoppere med seg ballen opp i ledig rom og finner til slutt høyrevingen som får stå alene og som avslutter i lengste hjørnet. Verst mulig avslutning på en god Mjøndalen-omgang. Mjøndalen får en god start på andreomgang når indreløperne gjenvinner på midtbanen og setter fart mot mål, Mjøndalens spiss får ballen og blir felt innenfor Bodø´s 16-meter. Mjøndalen får straffe og scorer. Press og gjenvinning av ball var fokus på treningsøktene før elitetiltaket så her fikk vi se et godt eksempel på at hardt arbeid på treningsfeltet gir resultater. Bodø/Glimt står høyt på et av MIF´s kast og vinner ballen. Bodø´s press ender med at de klarer å score fra utenfor 16-meteren til MIF. Bare minuttet senere er de gulkledde fra nord frempå igjen. Denne gangen gjenvinner de ball fra Mjøndalens utspark, lang ball blir slått til Bodø´s spiss som legger til rette til venstrevingen som setter ballen høyt oppe bak MIF´s keeper. Bodø/Glimt straffer MIF to ganger på kort tid, og gutta får oppleve hvor effektive motstanderne er på dette nivået. Minuttet før kampen blåses av, kommer en av Bodø/Glimt spillere seg forbi 3 brune spillere og setter ballen i målet. Dette er en kamp de brune lenge hang med, men blir maksimalt straffet de gangene vi ikke er helt påskrudd. Statistikken viser at Mjøndalen har flere skudd, men effektiviteten uteblir og Bodø/Glimt vinner til slutt 4-1.

Søndagens første kamp er mot Molde. Molde har allerede spilt en kamp tidligere på dagen så det er forventet at de har mindre energi og overskudd enn de brune fra Mjøndalen. Mjøndalen går ut i et forrykende tempo, og skulle ledet etter allerede 30 sekunder. Mjøndalen slår i bakrommet til Molde, keeperen kommer ut men presterer å sende den rett i beina på en brun spiller, keeper er langt ute og spissen til Mjøndalen kan sette den enkelt over og Mjøndalen leder allerede etter 7 minutter. Få minutter senere får MIF et frispark ved midtsirkelen. Ballen ender på hjørnet av Moldes 16-meter, en MIF-spiller runder en Molde-spiler og slår inn foran keeper, ballen treffer en brun spiller og Mjøndalen leder nå helt fortjent 2-0. Molde slår langt, og Mjøndalens midtstoppere står høyt. Denne gjør at Moldes spiss kan utnytte Mjøndalens ubalanse, og setter ballen i mål på førstetouchen. Mjøndalen dominerte førsteomgang, og det er åpenbart at Molde er slitne etter å ha spilt en kamp mer. Molde starter andreomgangen best og utligner etter kun to minutter. Molde står høyt, og etter fint soloraid fra venstrevingen klarer de å utligne stillingen. Mjøndalen klarer å spille seg inn i kampen igjen, og etter fint samspill fra Mjøndalens spisser havner ballen foran mål, og etter mye rot sitter ballen til slutt i mål. Kampen ser ut til å ende 3-2 til Mjøndalen, to minutter før slutt mottar en av Moldes spillere ballen på kanten av 16-meteren. Han skyter, ballen går høyt opp i lufta og alle i mellom LSK-hallenog Møre og Romsdal tror at ballen skal gå langt over målet. Det gjør den derimot ikke, ballen dupper i riktig øyeblikk og treffer innsiden på motsatt stolpe og inn i målet. Molde har klart å utlikne stillingen i en kamp Mjøndalen definitivt hadde fortjent å vinne. Mjøndalen hadde flest sjanser, skudd og det meste av banespillet.

Troppen er veldig slitne før siste kampen mot Vålerenga, og flere av spillerne sliter med skader. Det betyr at det bare er en spiller på benken. U15 spilte mot det samme Vålerenga-laget i starten av preseason, og vet hvor høyt nivå dette VIF-laget innehar. Vålerenga dominerer banespillet i første omgang, og lar Mjøndalen i liten grad få holde på ball. Mjøndalen kjemper seg til et 0-0 resultat til pause, men etter pausen setter Vålerenga opp tempoet. VIF tar ledelsen på en corner etter ett minutt i andre omgang, og dette ble starten på en lang motbakke for de brune. Vålerenga gir seg ikke før det står 4-0 på tavla, og viser innimellom hvor toppnivået på 14 åringer i Norge ligger. Mjøndalen-spillerne har løpt seg tomme, og det blir mye slurv og få returløp på slutten av kampen. Men de gjorde sitt beste og viser lagånd, innsats og kameratskap i praksis.

Det ble en lærerik helg for guttene. Nivået var ikke avskrekkende, og resultatene kunne fort gått Mjøndalens vei. Vi ser at vi spillemessig er enda et steg nærmere toppen nå enn vi var i høst. Alle har fått føle litt på nivået og trenerteamet tar med seg erfaringene tilbake til treningsfeltet. Selv om vi ikke fikk med oss resultatene og poengene, så får guttene gode referanser på hvor det nasjonale nivået ligger. Nå skal gruppen fortsette å jobbe med den gode utviklingen som har vært i vinter.

Takk til spillere og foreldre for en fantastisk helg.
Lagånd, innsats og kameratskap må alltid gå foran.