Seier i siste minutt

Mjøndalen slet lenge med å avgjøre, men fikk hjelp fra en gammel kjenning til slutt.

Mjøndalen stilte med Lars Fuhre som venstreback og lot nysigneringen Petter Martinsen hvile fra start mot Arendal. Midtbanen bestod av Henrik Gulden og Jonathan Lindseth sentral, med en fremskutt posisjon på Pontus Silfwer.

Arendal tok ledelsen

Det var sørlendingene som kom best i gang på Isachsen stadion og utnyttet MIFs innledningsvise sløvhet. 20 minutter ut i omgangen fikk en offsideplassert Wilhem Pepa sende Arendal i føringen. Korrekt dømt, siden ballen kom fra motspiller.

Deretter tok Mjøndalen mer og mer over og burde fått en utligning før pause, men hverken Pelle og Boye var skarpe nok til å overliste Arendal-målvakten.

Noen bytter i andre omgang fikk umiddelbar effekt for de brune. Innbytter Andreas Hellum fikk ballen fra Pelle og sendte den inn foran mål. Der var innbytter Petter Martinsen mutters alene og kunne spasere inn til 1-1.

Martinsen avgjorde

Resten av andre omgang var nærmest ett eneste langt MIF-angrep, ispedd ett og annet kontringsforsøk fra gjestene. Spesielt høyresida til Mjøndalen, med backen Magnus Sylling Olsen i spissen, vartet opp med en rekke gode angrep.

Med to minutter igjen var det den gamle kjenningen Petar Rnkovic som skulle hjelpe bruntrøyene til seier. Arendal-midtstopperen rev ned Petter Martinsen inne i boksen og Jonathan Lindseth satte straffen i mål.

Dermed endte det 2-1 til Mjøndalen i en kamp som tok seg betraktelig opp.