Spenning, nerve og intensitet preget forberedelsene til torsdagens kamp mellom MIF2 og Modum i 4. divisjon.

MIF 2 - Modum 3-0 (1-0)
1-0: Frank Bamenye (19)
2-0: Mads Gundersen (58)
3-0: Sebastian Skjold (61)

Det var divisjonens to beste lag som møttes. Før kampen hadde vi fem poengs forsprang, til tross for at Modum var ubeseiret før dagens kamp. Tre poeng her ville altså bety et solid jafs i kampen om den eneste opprykksplassen fra avdelingen.

Vi tok initiativet fra start og viste at det er vi som skal bestemme på Isachsen stadion. Modum klarte ikke henge med på vårt tempo, men vi klarte likevel ikke å produsere noen sjanser før det var gått 18 minutter. Da satt ballen i nota bak Modums keeper etter at Frank Bamenye ekspederte et nydelig innlegg fra Tony Johannessen i mål med hodet. En flott skåring hvor bare juniorspillere var involvert.

Bortelaget kom så gradvis mer med i kampen, og hadde to-tre store sjanser til å utlikne før dommeren blåste for pause. Men vi klarte å rydde unna hver gang, både takket være godt forsvarsspill og en meget god George Bokwé.

I pausepraten la dagens kampleder Vegard Hansen (49) vekt på å holde tempoet og gjøre ting enklere. Det ble gode muligheter for å skape sjanser hver gang vi kom rundt på kantene i første omgang, og dette måtte vi fokusere enda mer på.

Det var spilt tretten minutter av andre omgang når Modums keeper Rune Steinseth ruste utenfor egen sekstenmeter for å klarere, men var uheldig og sendte ballen rett i beina på Mads Gundersen. Han sendte ballen rett i mål fra 35 meter, og dermed stod det 2-0 til hjemmelaget.

Kun ett minutt senere angrep vi på ny, og Tony Johannessen skjøt i tverrliggeren fra skrått hold. Hele situasjonen endte med et hjørnespark, og på hjørnesparket skåret Sebastian Høyvik Skjold sitt første mål på seniornivå for Mjøndalen. Dagens gode midtstopper styrte ballen elegant i mål, noe som kronet et utmerket kamp for unggutten.

Modum var nå kjørt og hadde lite på by på i kampens siste halvtime. Det endte 3-0, og flere av ungguttene på MIF2 stod frem i en tøff kamp på seniornivå. Bak A-laget gror det godt i Mjøndalen, og med åtte poengs forsprang er det nå utelukkende opp til oss selv hvis vi vil opp en divisjon.

Neste kamp for MIF2 går 20. august. Det er Holeværingen som da gjester Isachsen stadion. Avspark er kl. 19:00 – møt gjerne opp!