Seier til slutt for G19 i Nasjonal serie

MIF U19-Florø 3-2

Fredag kom Florø på besøk til Mjøndalen for nok en kamp i Nasjonal G19 serien. Det var topp mot bunn.

Det var tilløp til dramatikk før kampstart, da vinden blåste ned skilt på banen og man var bekymret for sikkerheten.

Det ble kamp og vi gikk ut med høyt press som vi pleier, det fungerte ikke spesielt bra og kampen bølget litt frem og tilbake, men etter 9 min kom Gustav Helling alene med keeper, som han rundet og satte ballen i mål. Gleden var kortvarig, da Florø utliknet bare minuttet etter. Resten av omgangen var jevn, hvor Florø var farlig på dødballer og kontringer. Det ble urolig på benken da Florø satte inn 1-2 etter 37 min, var vi i ferd med å gå på en smell mot bunnlaget som ikke hadde vunnet så langt i serien?

Det ble gjort en del bytter i pausen for å se om vi kunne endre kampbildet. De første minuttene var ganske lik den forrige omgangen, men sakte tok MIF mer og mer over. Det ble høyere balltempo og mer bevegelse, men det drøyde helt til 73 minutter før Gustav Helling nok en gang var på rett plass og satte inn 2-2. Det var ikke bra nok for oss, så vi fortsatte å kjøre på og etter 80 min stakk Martin Bøthun frem foten på et innlegg og ballen gikk i mål – 3-2. Lettelsen var stor og vi kontrollerte kampen ut. Eneste skår i gleden var at Ari Sagbakken fikk rødt kort (to gule) og må stå over neste seriekamp.

For første gang er vi reell serieleder, da vi har 4 poengs forsprang på Tromsø med en kamp mer spilt. Det er akkurat nå opp til oss selv om vi vinner serien, men det er en lang vei dit. Første hinder er Viking, som kommer til Isachsen neste lørdag 18/8 kl 13.00. Møt opp!!

Nb. Før seriekamp skal U19 gutta ut i 3. runde i NM på onsdag kl 18.45 borte mot Oppsal.