Makani leies ut

Keeper Sosha Makani spiller vårsesongen i hjemlandet Iran.

Annonse:

Sommeren 2016 signerte Mjøndalen den iranske landslagskeeperen Sosha Makani. Sisteskansen gjorde sakene bra på høsten dét året og trengte spill på øverste nivå for å kjempe om en VM-billett. Løsningen ble utlån til Strømsgodset på våren i fjor.

Det samme skjer nå, bortsett fra at klubben heter Sanat Naft Abadan og spiller i den iranske toppligaen.

- Vi tror opphold i Sanat Naft Abadan øker Makanis sjanser for VM-spill. Vi har også forståelse for at Makani ønsker dette og derfor fant vi ut at dette er den beste løsningen nå, sier sportssjef Kenneth Karlsen.

Sosha Makani var frem til for et år siden førstevalget mellom stengene på det iranske landslaget. Nå håper Mjøndalen at keeperen gjør sakene sine så godt i hjemlandet at han blir å se under fotball-VM i Russland til sommeren.

Makani har vært strålende for Mjøndalen senest i høst. Han holdt nullen i åtte av de tolv seriekamper.

- Isolert sett skulle vi gjerne hatt Makani hos oss denne våren, men sjansene for å komme med til VM ved å være i MIF uten å spille tellende kamper i vinter er nok minimal. Vi må også ta høyde for at Makani kan bli borte til sommeren uansett utleie eller ikke, sier Karlsen.

Makani har fortsatt 1,5 år igjen av avtalen med Mjøndalen og skal etter avtalen returnere til OBOS-ligaen 10. juli 2018.

Annonse fra Obos-ligaen: