Mads Hansen gir seg som fotballspiller

Spiller sin siste MIF-kamp på søndag.

Annonse:

Fredag kom nyheten om at Mads Hansen legger fotballskoa på hylla og gir seg som profesjonell fotballspiller. For hele Mjøndalen IF kom dette som en overraskelse.

Mads selv begrunner beslutningen med manglende motivasjon.

- Det er flere årsaker til at jeg slutter som fotballspiller, men hovedgrunnen er at jeg ikke har det gøy med fotball lenger. Kroppen er fortsatt fin, men når man sitter før trening og skulle ønske man var andre steder mener jeg det er urettferdig overfor trenere og medspillere å fortsette. Et lag som kjemper knallhardt hver dag for å nå målet om opprykk trenger ikke en spiller som har de tankene. Det er argumentet for at jeg gir meg nå, midt i sesongen, og ikke venter til kontrakten utløper, sier Mads.

Nå gleder han seg til å fokusere på andre ting enn fotball.

- Jeg har lenge sagt at jeg gleder meg til den dagen jeg slutter med fotball, da jeg da kan få muligheten til å gjøre karriere og oppnå ting på andre arenaer. I dag er jeg derfor både fylt med vemod over å avslutte kapittelet som fotballspiller, men samtidig begeistret over at andre kapitler nå kan skrives i stedet. Akkurat hva det blir gjenstår å se, sier Mads.

Meningsbærer

De siste årene har Mads blitt en nasjonal kjendis som mange setter pris på. Han har brukt mye tid på media, sosiale medier og har tatt sine meninger ut i samfunnet og faktisk klart å skape interesse og debatt for dette.

Mjøndalen oppfordrer alltid våre spillere til å ha meninger og stå for de. Samtidig klarer han balansen mellom å ikke være respektløs og tråkke på noen, men samtidig være så spissformulert at det engasjerer. Han har bygget seg en solid grunnmur for videre yrkeskarriere. Og alltid representert klubben på en strålende måte.

- Mjøndalen har mye å takke Mads for, og det skal vi sørge for å gjøre på søndag. Mads Hansen har vært med i klubben siden vi startet klatringen i moderne tid, og har vært svært delaktig i gjenoppbyggingen de siste årene. Han har vært en svært betrodd mann for både ledelse og trenere i alle år. Vi har alltid satt pris på både spilleren og personligheten, og det er svært vemodig for oss at det nå er over. Samtidig har vi ingen problemer med å respektere Mads sin beslutning, han pleier å tenke nøye gjennom sine valg, sier sportslig og administrativ leder i MIF Fotball, Kenneth Karlsen.

Ny rolle i klubben

Klubben er enig med Mads at han fortsetter i klubben ut kontraktsperioden i første omgang, det vil si ut 2018. Klubben og Mads snakker nå om hva hans arbeidsoppgaver skal være fremover. Dette er ikke foreløpig avklart, da Mads sin beslutning kom brått på. Sammen må det diskuteres hvordan man best kan utnytte hans kompetanse og engasjement fremover.

Mads har per nå 352 kamper for klubben, noe som er nest-mest i klubbens historie.

Søndag førstkommende spiller Mjøndalen hjemme mot Tromsdalen. Mads vil være med i troppen og får sine siste minutter i den brune drakta på slutten av kampen. Vi oppfordrer alle fotballvenner om å komme og ta del i hans siste kamp for klubben.

Klubben har også mye å takke Mads for og det skal vi gjøre etter søndagens kamp. I den forbindelse vil klubben invitere alle klubbvenner inn på klubbens VIP-arealer. Der vil det bli en seanse hvor vi setter et verdig punktum for Mads sin fotballkarriere i Mjøndalen.

Mads Hansen og Kenneth Karlsen vil være tilgjengelig for pressen på Isachsen stadion i tidsrommet 15.30 - 17.30 fredag 27.04. Hovedtrener Vegard Hansen vil være tilgjengelig etter kl. 17.30.

Annonse fra Obos-ligaen: