Kun seier som gjelder

Vegard Hansen er lei av uavgjort. Nå varsler han et poengsultent lag denne høsten.

Annonse:

Søndag kl. 18 venter den første seriekampen etter ferien når Mjøndalen møter Sandnes Ulf på bortebane. De brune har nå trent halvannen uke etter den korte pausen. Og mesteparten av treningene har foregått på Vassenga grunnet bytte av kunstgress på Isachsen stadion.

Vi har snakket med spillerne om å bli tøffere i innstillinga og gi alt for seier i alle kampene

— Vegard Hansen

- Vi har hatt noen veldig gode treninger på naturgress. Det har vært bra trøkk og noen enkeltspiller vært veldig gode etter ferien. Så det er lovende for høsten, sier hovedtrener Vegard Hansen.

Samtidig er det spillere som snart gjør comeback etter langtidsskader.

- Mads Gundersen er med for fullt igjen og er med i vurderingen til kamptroppen. Vamouti Diomande er ikke helt kampklar ennå, men vi håper han kan få en rekruttkamp om en måneds tid. "Dio" er med på treninger og gjør det bra. Det er artig å se, sier Vegard.

Venter på borteseieren

 Søndagens kamp gir dårlig vibber dersom man tenker tilbake til tilsvarende oppgjør i fjor. Da ble det stortap og ydmykelse i Sandnes. Det er derimot ikke noe Hansen bruker krefter på.

- Ja, kampen mot Sandnes i fjor var vel nest verst etter bortkampen mot Ull/Kisa. Men det er Ikke noe fokus nå. Vi forbereder oss til denne kampen på vanlig måte, sie Vegard.

 Treneren må erkjenne at det ville smakt utrolig godt med seier søndag. Det blir i så fall årets første borteseier.

- Det har tatt lang tid og må jo komme snart. Så det ville passet fint om den kom nå. Det er en viktig kamp, sier Vegard.

Lei av uavgjort

Søndagens motstander ligger fem poeng foran Mjøndalen og det er uhyre jevnt om plassene bak Bodø/Glimt på førsteplass.

- Vi må vi vinne noen av de oppgjørene mot tabellnaboene om vi skal henge med i kampen i toppen. Det er selvsagt ikke noe fokus inn mot spillergruppa, men vi må gå for seier i slike kamper. Tabellen er så jevn at vi trenger seire for at det skal gi oss et løft. Hittil i sesongen er det blitt for mange uavgjortresultat. Vi har snakket med spillerne om å bli tøffere i innstillinga og gi alt for seier i alle kampene, sier Vegard.

Hard konkurranse

I sommer er det kun gjort én endring i spillertroppen ved at Simonas Stankevicius ble leid ut til Egersund. Samtidig signerte Sondre Solholm Johansen en lang kontrakt med MIF etter å ha vært lånt ut fra Godset i våres.

- Simonas trenger spilletid og må bygge opp selvtilliten. Det håper vi han gjør i Egersund. Sondre har gjort det bra for oss i våres og vi har veldig trua på han. Han er fortsatt ung og tror han har et enda høyere nivå inne, sier Vegard.

Med kun én spiller ut er det fortsatt stor kamp om plassene på laget.

- Det er spillere som er frustrerte. Det er tøft å komme med på laget og i troppen. Men det er slik det må være når vi har ambisjoner, sier Vegard.

Annonse fra Obos-ligaen: