Kapret 3. plassen

Mjøndalen vant 3-0 borte mot Elverum i siste serierunde og sikret hjemmekamp i kvalik.

Oppgaven var klar før årets siste serierunde: Med seier, samtidig som Fredrikstad vinner sin kamp mot Sandnes Ulf, ville Mjøndalen klatre opp til den viktige tredjeplassen som gir hjemmekamp(er) i kvalik.

Motstander Elverum var også avhengig av seier for å unngå nedrykk. Dermed stod det mye på spill i Elverum søndag.

Tam start på kampen

Det var mye regn som tydeligvis ga vanskelige spilleforhold under kampen. Stussen på ballen ble ofte feilberegnet og det var ikke noen velspilt kamp sett under ett.

I første omgang ble det skapt lite fra begge lag og målløst var det da lagene gikk til pause. I andre omgang tok det ikke lang tid før det løsnet. Hjemmelaget stanget og stanget mot et godt midtforsvar hos MIF. Og de brune tok kontringene som kom.

To assists på Pelle

Etter 53 minutter jaget Andreas Hellum en forsvarer og vant ballen nede ved sidelinja. Han fant Amahl Pellegrino som serverte Mathias Fredriksen. Alene med Elverum-keeperen tok han seg god tid før han satte ballen i nærmeste hjørne. 0-1.

Åtte minutter senere er nok en gang Pellegrino regissør da han forserte ned til dødlinja. Der slo han ut til Hellum som fra fem meter kunne bredside ballen i mål. 0-2.

Lindseth punkterte

På dette tidspunktet ble Elverum desperate etter å snu kampen, siden Fredrikstad ledet sin kamp. Det ga Mjøndalen store rom på midten og mange overganger. På overtid kom også kampens siste mål da Jonathan Lindseth stjal ballen og fikk fritt spillerom mot Elverum-keeperen. En lekker lobb fastsatte resultatet til 0-3.

Fredrikstad vant sin kamp 3-0 og dermed gikk Mjøndalen forbi Sandnes Ulf på tabellen og sikret den viktige 3. plassen.