Juniorene ikke seriemestre ennå

Mjøndalens juniorer klarte uavgjort hjemme mot Bodø/Glimt søndag.

MIF U19 - Bodø/Glimt G19 4-4

De oppmøtte fikk se en morsom kamp hvor lagene hadde hver sin omgang. I det varme været denne første vinterdag åpnet Mjøndalen best, og kom til en stor sjanse allerede etter fem minutter. En ballgjenvinning inne på nordlendingenes banehalvdel havnet hos Frank Bamenye. Men dessverre havnet skuddet fra spiss vinkel utenfor.

En dobbeltsjanse etter tolv minutter ble også forspilt, og derfra var det Bodø/Glimt som overtok føringen. Etter 25 minutter var det duket for dagens første skåring da de presset hardt og vant ballen dypt inne på vår banehalvdel. Skåringen var ikke til å forhindre, og dermed var gjestene i føringen.

Kun to minutter økte de ledelsen etter enda en feil i vårt defensive press. Dermed lå vi under 0-2 og var langt unna å kunne avgjøre serien til vår fordel allerede i dag.

Men etter en halvtimes spill fikk vi et hjørnespark, som vi utnyttet godt. En svak klarering fra Glimt-forsvaret, og Tony Johannessen kunne nikke inn ballen fra langt hold i en flott bue over motstandernes målvakt. Det tente håpet.

Likevel skulle de gule fra nord få ytterligere et mål før pause. Det skjedde i det førtiende minutt, og de gikk med det til pause med tomålsledelse. Bodø/Glimt hadde vært dødelige på kontringer.

En tordentale i pausen fra trener Bjarne Ingebretsen førte til at kampen forandret helt karakter når dommeren satte i gang omgang nummer to. Kun to minutter var spilt av omgangen når Tobias Karlsen kom på et raid langs sidelinjen. I feltet fant han Gustav Sving Helling, som satte ballen i mål som den storskåreren han er. 2-3 og nytt håp var tent.

Fire minutter senere var det Eirik Windt som kom løs på venstre side. Med fenomenal ballkontroll kom han seg inn i sekstenmeteren, men innlegget gikk forbi alt og alle, selv om Glimt-forsvaret var helt utspilt.

Utlikningen skulle imidlertid komme. Etter 78 minutter kjempet vi oss til et hjørnespark, og Gustav Sving Helling fikk igjen pirket inn ballen. Dermed hadde vi utliknet ledelsen, og kjente lukten av gull i neseborene. Tolv minutter igjen av ordinær tid, og vi hadde overtaket.

Målet skulle også komme. Enda et hjørnespark, og Tobias Karlsen fikk kranglet ballen i mål i det 84. minutt. Dermed lå vi an til å kunne feire gullet dersom vi holdt ut til dommerens sluttsignal. Ledelse 4-3 etter å ha ligget under 1-3 til pause!

Men det gikk som det ofte gjør i slike kamper. Bodø/Glimt var frempå kun to minutter senere – og utliknet selvsagt. Kampen ebbet ut med 4-4. Dermed er vi fortsatt ikke seriemestere, men har fem poengs ledelse med to kamper igjen.

Neste kamp er hjemme mot Kristiansund lørdag 27. oktober – avspark kl. 13:00. Møt gjerne opp!